Nyheter om öl 24 2023

5 april, 2023
Kategori:

Då var det dags! Fler nyheter från en svensk ölhorisont coming your way. Här är några ölrelaterade nyheter som du bör ha koll på.

Poppels lanserar margarita

Poppels margarita sour. Foto: Poppels bryggeri.

Att läskande suröl blivit en liten favorit hos många har nog inte undgått någon. Många är kallade för att brygga suröl av populärare slag och smakerna är minst sagt många. Och varför inte? Som sommaröl är det en läskande variant där syrligt och fruktigt samsas i en frisk dryck. En av de senaste nytillskotten i denna värld är Poppels margarita sour som helt enkelt strävar efter att göra en öl som liknar en margarita. Det låter som om det skulle kunna bli en höjdare minst sagt. På bolaget i detta nu.

Hakets festival – nu en tradition

Haket nummer 6. Foto: Haket.

En av de mest älskade ölkrogarna i Göteborg, Haket, slår till igen. Det handlar om den populära ölfestivalen som den 13 maj anordnas för den sjätte gången. Biljetterna är släppta och de brukar vara väldigt populära så vill du vara med så ska du slå till nu. Sugen? Du hittar mer om evenemanget här.

Nya Carnegie bygger om
Nya Carnegiebryggeriet ligger i Hammarby Sjöstad söder om Södermalm i Stockholm och är en öldestination väl värd att besöka om man är på 08-besök. Kanske i synnerhet på våren och försommaren då uteserveringen med utsikt över Hammarby sjö är magisk och stämningen på topp. Nu ser man till att göra stämningen ännu lite bättre genom att fräscha upp krogen i en snabbfix över påsk – stängt fram till den 14 april. Dagen efter, den 15 april, blir det smygöppning och då får vi se hur det ser ut i den nya versionen.

Svensk tonic prisad

Hammars tonic prisad. Foto: Hammars bryggeri

Hammars bryggeri har rosats i en internationell festival. Nu kanske du inte helt och hållet känner igen Hammars bryggeri som ett ölbryggeri och det stämmer, bryggeriet gör framförallt läsk och mixers och faktum är att man inte gör någon öl alls. Men vadå, svenska framgångar i dryckesbranschen kan ju uppmärksammas ändå. Och förresten, Hammars har faktiskt köpt in Umeå-bryggeriet Beer Studio så helt öllösa är de inte. Samtliga tonics prisades i tävlingen och du kan läsa mer om det här.

Pubrun i Karlstad

Pubrun i Karlstad. Foto: Mikkeller Running Club Karlstad.

Om man känner för att ge sig ut på en löprunda så är tipset att göra det i Karlstad den 15 april. Då arrangeras nämligen, för tredje gången, en pubrun av Mikkeller Running Club i Karlstad och löpningen innefattar tre vattenpauser på tre krogar. Och så Carlstad ölhall så klart! Eller ölpauser för den som vill det. Kul ju! Stopp vid Good Guys tap, Bishops och Hugs och mer info hittar du på Mikkeller Running Clubs Facebook-sida.

Som vanligt så hittar du fler ölnyheter här.

 

 

Stockholm brewing får nya ägare
Nyheter om öl 23 2023