Nyheter om öl 27 2023

21 april, 2023
Kategori:

Här var det nyheter av alla de slag! Eller vänta, inte av alla de slag. Utan om öl, svensk öl i synnerhet. Fem små nyhetsbitar, perfekta att skölja ned med en svensk pilsner. Låt dig väl smaka.

Den bryggande holländaren flyger igen
Kommer ni ihåg bryggeriet Den bryggande holländaren? Bryggeriet låg i Gnesta och tvingades sluta sin verksamhet i slutet av 2022 och drevs av den glade Wilbert Duijvesteijn som dessvärre inte klarade av verksamheten när kostnadsökningarna slog till. Men nu är han tillbaka igen, dock inte som bryggande bryggare utan som guidande Youtuber.
Kolla in kanalen Den bryggande holländaren på Youtube där Wilbert lovar berätta om några av sina öl-recept och hur man bäst brygger dem. Första avsnittet hittar du här

Brewdog i Gbg fixar dagkalas

Daytime Beerfest på Brewdog Gbg.
Daytime Beerfest på Brewdog Gbg.

Vad sägs om att dricka öl mitt på dagen? Man får faktiskt göra det – i varje fall om man beger sig till Brewdog bar i Göteborg den 6 maj och är med på deras Daytime Beerfest. Då får man bland annat smaka öl av Stigbergets, Spike och Poppels och bara det är ju värt pengarna. Mer om kalaset här.

Ginboom nu i karta
Visst, gin är inte öl men visst kan det vara intressant även med svensk gin? Om inte annat så blir det intressant om man tar sig en titt på Ginkartan som samlar alla Sveriges ginbrännerier i en överskådlig karta och dessutom länkar till varje bränneri. Behändigt minst sagt. De är många numera, ginbrännerierna, och du hittar Ginkartan här.

Hernö fortsatt favorit
På tal om gin så fortsätter Hernö gin att skörda framgångar. Det är vid tävlingen International Wine & Spirits Competition som bränneriet plockat titeln Gin & Tonic Trophy – en titel som innebär att de gör den bäst lämpade ginen för en klassisk GT.
– Jag vet inte hur jag med ord ska kunna förklara det. Men statistiken talar sitt tydliga språk: IWSC är tävlingarnas tävling i vår bransch. DEN tävlingen. Sedan 2015 då IWSC World’s Best Gin & Tonic Trophy delades ut första gången har ingen producent vunnit den mer än en gång. 2020 vann vi den för andra gången som enda destilleri i världen. Nu vinner vi utmärkelsen för tredje gången, förklarar Johan Wester, Head Distiller och tävlingsansvarig på Hernö Gin

This is how-Gustaf kastar öl över hela världen
Alla grepp är bra utom de dåliga. Så brukar man säga och frågan är om inte This Is How har startat ett eget grepp genom att starta kampanjen This is how to reach out där grundaren Gustaf kastar öl till This is how-diggare över hela världen. Första kastet går till Cypern och det ser ut så här.

Nyheter om öl 28 2023
Nyheter om öl 26 2023