Nyheter om öl 26 2023

19 april, 2023
Kategori:

Svensk öl och dess utveckling i ett snabbt nyhetssvep – bara så där! Visst är det bra? Visst är det härligt? Visst är det kul? välkomna!

Apex startar bar i Stockholm

Apex + Barrels = sant!

IPA-giganterna Apex brewing från Örebro ska öppna bar på Södermalm i Stockholm. På Bysis torg, nära Münchenbryggeriet, Mariatorget och Zinkensdamm, ska baren ligga och det blir tillsammans med hamburgerkrogen Barrels som baren drivs. Det kan väl inte bli något annat än magiskt eller hur?

Subbe kör taproom i sommar
Varberg är en magisk sommarstad och i år så blir den ännu mer magisk. Då kommer nämligen högkvalitativa bryggeriet Subbe bryggeri öppna ett taproom tillsammans med Joels brygga och det låter som en finfin kombination. Serveringen kommer vara i en klassisk hamnbyggnad som ser minst sagt inbjudande ut. Sommar, sol och Subbe alltså. Mer här.

Pistonhead får nya kläder

Pistonhead från Spendrups.
Pistonhead från Spendrups. Foto: Skärmdump.

Du har garanterat druckit en eller två Pistonhead i dina dagar. En gång i tiden var Pistonhead lite som Ey’bro är idag men dess glans har falnat känns det som, den anses inte vara lika rebellisk och kool längre. Tror jag. Kanske därför som Spendrups nu ser till att lacka om den och ge den ett nytt utseende? Kanske kan den ta upp kampen mot Åbro och Ey’bro med dess nya look? Vi får väl se…

Brewski och Holy smoke har tre krogar ihop

Barski och Holy smoke har tre krogar ihop. Foto: Brewski.

Inte än – men snart. För i maj så kommer en av de bästa BBQ-ställena i Sverige, skånska Holy smoke, flytta in på Brewskis tre barer och skapa klockrena mat- och öl-kombinationer. Barski, som Brewskis barer heter, finns i Helsingborg, Oslo och Helsingborg och kommer inom kort kunna bjuda på långgrillade smaker av alla de slag. Kul utveckling!

Vreta kloster lär oss mer om klosteröl
Sugen på att lära dig mer om klosteröl? Så klart du är! Vreta kloster bryggeri är ett av Sveriges få belgisk-inspirerade bryggerier och de har nu gjort en klosteröls-resa som går att betitta på Youtube. Sök på Klosterölsresan på Youtube och hitta godbitarna. Så här beskriver Andreas Fejes på Vreta kloster ambitionen: ”Följ med på en resa till Belgiens trappistkloster och andra kloster som förknippas med öl. Andreas Fejes, författare och ägare till Vreta kloster bryggeri berättar initierat om de olika klostren och deras relation till ölproduktion.”
Du hittar resan här

Fler ölnyheter hittar du här!

Nyheter om öl 27 2023
Nyheter om öl 25 2023