Nyheter om öl 4 2022

31 mars, 2022
Kategori:

Nyheter om svenska bryggerier och svenska öl? Då har du kommit rätt! Tipsa gärna om nyheter om öl som du vill att andra ska läsa om! 

Fler nyheter om öl hittar du här

Skeppsgossen blir bryggerifabrik
Bryggeri Skeppsgossen i Karlskrona, som grundades 2015, utmärktes bland annat av sina tecknade etiketter. För en tid sedan lades bryggeriet ned och frågan var om de tecknade etiketterna skulle få leva vidare men nu verkar det som om de gör det. Nya ägare har förvisso ändrat namnet på bryggeriet till Bryggerifabriken i Karlskrona men etiketterna, och ölen, verkar leva vidare. Kolla in utvecklingen på Bryggerifabrikens Facebook-sida.

Alnöl gör inte bara öl

Alnöl kaffegin. Foto: Alnöl.

Bryggeriet Alnöl i trakterna av Sundsvall gör inte bara öl. De har, precis som så många andra, slagit in på spritproduktion och nu lanseras deras andra gin, en kaffegin! Ginen görs tillsammans med det lokala kafferosteriet och kallas Alnö Kaffegin – enkelt! Ginen lanseras den 4 april på Systembolaget.

Dödsmetall + öl = sant

Vampire IPA från Tempel brygghus. Foto: Tempel brygghus.

Att samarbeten mellan musiker och bryggerier är vanligt förekommande vet vi och vi vet också att bryggerier inte sällan startas och drivs av musiker. Ett sådant exempel är Uppsala-bryggeriet Tempel som på kort tid har gjort öl tillsammans med de tunga rockrävarna i Thyrfing och Vampire. Som ni hör på namnen så är det inte pop det handlar om utan musik i den tyngre skalan. Ölen finns på bolaget för den som vill testa – sök på Tempel brygghus!

Bra start för Bracino
I tider då det varit väldigt tufft för många bryggerier så är det kul att välkomna nya bryggerier till den svenska ölscenen. Bracino från Kalmar har förvisso funnits på ett eller annat sätt i tre år men det är först nu som bryggeriet har landat sina öl på Systembolaget. Premiär för några veckor sedan och sedan dess har kalmarborna välkomnat ölen genom att köpa den så hyllorna ibland varit tomma. Bra start minst sagt! Kolla in lagerstatus på Bracinos öl här! Den första ölen på bolaget heter för övrigt Blondinen från staun!

Blogg från Gbg Beer Week

Bloggen om hantverksbira.

En av de nyare ölbloggarna i Sverige, Bloggen om Hantverksbira, har bestämt sig för att blogga dagligen från Gbg Beer Week. Det låter kul, om man inte kan ta sig till Göteborg så får bloggen ta oss dit istället. In och kolla vad Victor Nordenberg skriver om på sin blogg – direkt från Gbg Beer Week.

Fler ölnyheter? Kolla här!

1 april i den svenska ölvärlden
Nyheter om öl 3 2022