Nyheter om öl 3 2022

30 mars, 2022
Kategori:

Sugen på att läsa lite ölnyheter från Sverige? Då har du kommit rätt! Tipsa gärna om nyheter du tror kan passa!

Brekeriet Bar – på gång igen!
I sommar är det dags igen, de tre bröderna Ek som driver Brekeriet bjuder in till bar. Lördagen den 30 juli är det dags och området är Erikstorp i Landskrona. Och inte nog med Brekeriet egna vildvuxna läckerheter, det kommer fler bryggerier! Är du i trakterna så är det läge att boka en plats, du hittar info på Brekeriets Facebook-sida.

Värt att veta – om Västerbotten
Hur gör man för att profilera ett bryggeri mot de lokala kunderna? Ja, man kan ju göra som Westerbottens bryggeri som inte bara med namnet tydligt signalerar att det är Västerbotten som är hemmamarknaden. På sociala medier kör man dessutom en serie som heter Värt att veta om Västerbotten där man med jämna mellanrum berättar något som är kul att ha koll på om Västerbotten. Serien har precis nått avsnitt 47 och det är bara att läsa ikapp på Västerbottens bryggeris Facebook-sida. Jo, de använder faktiskt båda stavningarna…

Karnevöl på Lundakarnevalen

Karnevöl från Brygghuset Finn: Foto: Brygghuset Finn.


Brygghuset Finn
, som man kan tro ligger i Lund men som ligger i Landskrona, gör en öl till Lundakarnevalen som hålls i maj. Lundakarnevalen hålls var fjärde år och är ett kalas av större mått som hållits sedan lång tid tillbaka och karnevölen lär bli en succé, karnevalister är traditionellt sett törstiga… Och förresten, Finn gör inte bara en öl utan två, de gör en karnevale också. Och en cider. Och en suröl. Så fyra drycker till Lundakarnevalen från Landskrona. Det är inte illa det….

Noisy fixar ölfest i Sundsvall

Noisybeerfest. Foto: Noisy Bastards brewing.

Noisy Bastards är ett bryggeri kring vilket det händer mycket – kul för sundsvallsborna! Nu har de bestämt sig för att ställa till med en ölfest och det blir under namnet Noisy Beer Fest, så klart! Den 29-30/7 är det dags och ambitionen är att få omkring 30 bryggerier till stadens torg och där hålla ett hallaballoo som slår det mesta. Om det lyckas? Vi får väl se!

Vill du läsa fler ölnyheter? Kolla här!

Nyheter om öl 4 2022
Nyheter om öl 2 2022