Nyheter om öl 2 2022

28 mars, 2022
Kategori:

Vad händer i den svenska ölvärlden? Ganska mycket! Här kommer ett axplock med korta nyheter om stort och smått i öl-Sverige. Tipsa gärna!

Bustad brewing siktar på festival
Bryggeriet Bustad, som ligger i Lidköping, kommer att köra en egen ölfestival i sommar. Datumet är satt till den 20 juli om allt går som det ska och festivalen ska bland annat hållas på den till dess nybyggda uteserveringen. Bustad drivs av David Bustad och bryggeriet gör inte bara öl utan även must. Du hittar mer info om festivalen på Bustad brewings Facebook-sida när det börjar närma sig.

Ny bok om svenska bryggerier

Svensk bryggerihistoria av Peter Sandberg.

Vem vill inte läsa om svenska bryggerier? Exakt! Den nya boken Svensk bryggerihistoria av Peter Sandberg handlar om hur de svenska bryggerierna vuxit fram till det som de är idag, en rejäl laddning av alla möjliga bryggerier. Jag har inte läst hela ännu men intressant är det även om det kanske inte (än så länge) bidrar med så mycket nytt. Men det kanske kommer! Boken ges ut av Historiska media.

Dugges gör ny Spotlight

Shelta från Dugges. Foto: Dugges.

Kommer ni ihåg Spotlights-serien av öl från Dugges bryggeri? Spotlight innebär att de samarbetar med ett företag i lokalområdet och gör en öl tillsammans med dem och nu har de gjort en ny vid namn Shelta som också är namnet på en sneakersbutik på Andra Långgatan i Göteborg. Fin ju! I varje fall till utseendet – har ej smakat!

58 påsköl den 28/3

Påsköl på bolaget. Foto: Skärmdump.

Nu är de släppta, de 58 öl som lanseras på Systembolaget den 28/3. Vilken blir din favorit? Här hittar du allihop och det är ett gäng om man vill testa sig igenom de alla. Några favoriter så långt: Stigbergets Påsklust, Hoppy Easter från Finn, Kristi Brewed från Nyköping och All Eggs in One Basket från Hyllie. Men långt ifrån alla är avsmakade ännu!

GBG Beer Week coming up!
Nu är det dags igen, Göteborgs stora ölvecka kommer tillbaka efter den ofrivilliga pandemipausen. Och veckan verkar bli riktigt härlig! Vad sägs till exempel om tre öl och en räkmacka hos Porter Pelle? Eller premiären av ”Förtrollningen” och ”Överraskningen” hos Wättle? Eller Poppels Beertails på Steampunk? Ja, du hör, det blir gött! Allt om Gbg Beer Week hittar du på Facebook

Fler ölnyheter hittar du här!

 

Nyheter om öl 3 2022
Nyheter om öl 1 2022