Nyheter om öl 1 2022

26 mars, 2022
Kategori:

Vill du veta vad som händer i den svenska ölvärlden? Då har du kommit rätt! Här hittar du nyheter om öl i Sverige. Tipsa gärna!

Omnipollo fortsatt störst på Facebook

Sundbybergsbryggeriet Omnipollo fortsätter att vara störst på Facebook när det gäller gillare. Omnipollo, som redan från början använde sig av sociala medier för att berätta om sin fina öl, har över 57 000 gillare och är tveklöst störst i Sverige av bryggerierna. På andra plats ligger Jonseredsbryggeriet Poppels som även de varit väldigt starka i sin framväxt på sociala medier.

Hantverksbryggeriet + Psychopunch = sant

Västeråsbryggeriet Hantverksbryggeriet har bryggt en öl tillsammans med musikgruppen Psychopunch som släpps i april. Ölet, en lager, heter Psychopunch lager, och kommer att säljas på Systembolaget. Bandet startades i Västerås redan 1998 och bryggeriet är nästan lika gammalt, det startades 2003.

Ölkällaren i Lund får bra betyg

Lundabryggeriet i Sydsvenskan. Foto: Lundabryggeriet.

Lundabryggeriets krog, Ölkällaren, som ligger i Lund, verkar vara en höjdare om man gillar husmanskost. Enligt Sydsvenskans krog-testare Bong får den hela fyra hästar vilket är väldigt nära topp-betyg – fem hästar är max. Det som rekommenderas är bland annat oxbringan och pilsnermackan – det känns som stabila rekommendationer! Lundabryggeriet tillhör en av långkörarna på den svenska öl-scenen och även deras öl rekommenderas.

Oceans gårdsbutik en succé

Ocean gårdsbutik. Illustration: Oceanbryggeriet.

Det är fler och fler som säljer folköl direkt i bryggeriet men det är inte alla som ger samma möjlighet som Oceanbryggeriet i Göteborg där man kan blanda sin egen ”back” med 24 öl för 275 riksdaler. Vilken grej! Kanske är det det som gjort att den relativt nystartade gårdsbutiken har blivit en sådan framgång?
Gårdsbutiken har öppet varje onsdag mellan 7.30 och 15.30 och här finns många välsmakande öl att köpa och testa. Smart!

Brewski startar bar i Helsingfors
Helsingborgsbryggeriet Brewski öppnar en bar i Helsingfors, den andra i ordningen för Skåne-bryggeriet som också siktar på att öppnar barer i Köpenhamn, Oslo och Stockholm. Enligt Beernews så är det Stockholm som ligger näst på tur.

Fler ölnyheter hittar du här!

 

Nyheter om öl 2 2022
Brewski siktar på Barski på fler ställen