Nyheter om öl 5 2022

4 april, 2022
Kategori:

Nyheter om öl som kan passa dig? Alltid finns det något nytt att läsa om, här är fem svenska ölnyheter som alla borde. ha koll på!

Gamla Enskede bryggeri firar 10!

Gamla Enskede jubileumsöl. Foto: Gamla Enskede bryggeri.

Bryggeriet som en gång startade som ett lättölsbryggeri har gått och blivit 10 år. Imponerande! För att fira det ställer man till med kalas den 21 maj men före det så hinner man släppa två jubileumsöl också; Jubileums Saison på 8% med vete och havre och Jubileums Lager som är en mild ljus lager med låg beska och och generös maltighet. Inte illa!
För den som vill fira före den 21 maj så rekommenderas bryggeriets provsmakningsbarer som har öppet på torsdagar och ibland lite andra dagar. Du hittar alla tider och sånt på Gamla Enskedes bryggeris Facebook-sida. Och just det; Enskede ligger i södra Stockholm.

Ölsafari på Öland

Ölsafari på Öland.

Med våren kommer längtan efter att åka på utflykt och vad är väl bättre än att göra det samtidigt som man besöker ett gäng bryggerier? Ölsafari på Öland har varit i luften i några år och nu är läge att boka om man vill hänga på, de första turerna är släppta och platserna brukar ryka ganska fort. Bryggerierna som besöks är Fireside (med nya ägare), Skedemosse gårdsbryggeri och Kackelbryggeriet. Du hittar allt om ölsafarin på Kackelbryggeriets sajt.

Mässdags på många håll
Äntligen! Har många utropat de senaste veckorna givet att fler och fler mässor har bestämt sig för att köra igång efter det innerligt påfrestande corona-tillståndet i landet. Just nu pågår Gbg Beer Week och Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm och även Växjö ölfestival men låt oss titta lite framåt och berätta att Kalmar ölfestival hålls den 7 maj i just Kalmar. Bland utställarna märks bland andra lokala Figeholms bryggeri, Ryssby bryggeri och Emmaboda bryggeri och dessutom de lite mer långväga gästerna i form av Beersmiths från Göteborg, Snausarve gårdsbryggeri från Gotland och Tempel från Uppsala. Bland många andra! 7 maj är det dags, biljetter hittar du här!

Gårdaförsäljning på g

Gårdaförsäljning på Bearded Rabbit brewery.

I väntan på gårdsförsäljning så fixar Bearded Rabbit brewery med Gårdaförsäljning från sitt nya ställe dit de flyttade för några veckor sedan. De nya lokalerna är på 600 kvadratmeter så här är storsatsning på gång. Tisdagen den 5 april är det dags och det är folkölsvarianten av Monkish som säljs (under namnet Folkish så klart) och man kan också få sig en rundvandring i de nya lokalerna. Snyggt minsann! Allt om Gårdaförsäljningen här!

Hyllie drar till Köpenhamn
Det är ju nära från Hyllie till Köpenhamn, riktigt nära. Dock, det räcker inte för att få göra en mini-tap-take-over på Warpigs, man måste göra bra öl också. Och det gör ju Hyllie bryggeri som slår till med Warpigs-besök den 8/4. Kan vara värt en liten tripp! Mer här på Warpigs Facebook-sida.

HyllieatWarpigs. Foto: Warpigs.
Nyheter om öl 6 2022
1 april i den svenska ölvärlden