Nyheter om öl 6 2022

5 april, 2022
Kategori:

Det händer mycket i den svenska ölvärlden och här får du nys om några grejer som kan vara kul att ha koll på. Tipsa gärna om stort och smått!

Svenska småbryggerier på årsmöte
Ett årsmöte kanske inte är så mycket att berätta om men när Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier har årsmöte så är det väl ändå det? Årsmötet hålls i samband med Gbg Beer Week och Göteborgs stora ölmässa och det blir både möte, middag och studiebesök. Och föreningen fortsätter att växa, med de senaste medlemmarna så räknar man medlemsantalet till 142. Inte illa! Mer om föreningen hittar du på föreningens hemsida.

Debut för Garagebryggeriet

Stolt bryggare på Garagebryggeriet. Foto: Garagebryggeriet.

Garagebryggeriet ligger i Linköping och för några veckor sedan tog de steget ut i offentligheten och lanserade sin första öl på lokal. Ölen är en lager och lystrar till namnet Pittburjer (!) och finns på några utvalda ställen i Linköpings krogvärld. Kul med ett nytillskott i öl-Sverige, du kan följa Garagebryggeriet via deras Facebook-sida.

Öl är bäst på bio (?)

Screen takeover på Bio Roy i Göteborg.

Den härliga biografen Bio Roy i Göteborg börjar med något som i varje fall inte jag hört talas om tidigare – screen take over. Det innebär i konkreta termer att biografen bjuder in ett bryggeri som inte bara får välja sin favoritfilm som bion visar utan dessutom får sälja sitt utbud av folköl till den hugade bio-publiken. Kul grej! Först ut var Odd Island brewing i april och sedan är det dags för O/O brewing i maj och Majornas bryggeri i juni. Mer om detta påfund hittar du här.

Fjärde gången gillt i Karlstad

Carlstad beer and music festival.

Fyra gånger har de flyttat festivaldatum men nu verkar det äntligen bli av! Den 28 maj körs endagsfestivalen Carlstad Beer and Music och uppställningen är lovande – 40 bryggerier som kommer med 4 öl vardera och du har möjlighet att smaka dem alla! Bakom festivalen står Good guys brew och du hittar allt om hela kalaset här.

Ölkalas även i Blekinge

Blekinges ölkalas.

Javisst, även om det är ett tag tills vi är där så är det rajraj med finöl även i Blekinge i slutet av maj. Den 25-28 maj så tar snart sagt alla ölbryggerier i Blekinge gemensam sak och ställer till med Blekinge Öl- och Musikfestival och i dagarna fyra så det blir galej minsann. Du hittar allt om festivalen om jobbar med QR-koden på affischen – lycka till!

Nyheter om öl 7 2022
Nyheter om öl 5 2022