Nyheter om öl 7 2022

8 april, 2022
Kategori:

Dags för lite nyheter om svenska öl? Då har du kommit rätt! Här är några korta ölnyheter som kan vara bra att ha koll på. Tipsa gärna om egna nyheter!

Åbro plockar hem guld

Åbro tar guld i Monde Selection. Foto: Åbro.

Det är alltid kul att få medalj och det är ännu roligare om man får en guldmedalj. Förstå då hur kul det är när man får två! Åbro från Vimmerby fick två guldmedaljer vid den belgiska tävlingen Monde Selection som bedömer öl från alla möjliga håll i världen. De två öl som belönades med guld var Bryggmästarens Premium Gold och Bryggmästarens Bästa Pilsner, dessutom fick Bryggmästarens Bästa Ekologiska en silvermedalj. Grattis minsann!

Mer belgiskt på Brill

Belgodeli-An blir Brill-An. Foto: Belgodeli.

Om man är det minsta intresserad av belgisk öl i Sverige så finns det några personer som direkt dyker upp i huvudet. Jens Skrubbe på Pressklubben är definitivt det första namnet men på god andra plats hamnar An Delanghe på Belgodeli, i varje fall i min värld. An har länge (i 17 år!) försett svenska öl-älskare med belgiska godsaker men nu är det slut med det. Eller faktiskt inte slut utan det blir bara lite ändring på inköpen och distributionen eftersom An tar sitt pick och pack och flyttar in hos importören Brill som får en ännu finare portfölj när man tar hand om Dupont, de la Senne, de Ranke, Tilquin och andra svenska belgiska godsaker.

Mikkeller i Stockholm fyller 5

Mikkeller Stockholm fyller 5

Klart man ska fira när man fyller 5 år. Det är Mikkellers bar i Stockholm som slår till med finfirande när man bjuder in till kalas och det verkar bli roligt värre! Det danska bryggeriet ställer till med lotteri och ser till att stötta Ukraina på samma gång. Bra tänkt! Mer på Mikkeller Stockholms Facebook-sida.

Nils Oscar brygger öl med/åt Iron Maiden

Running Free från Nils Oscar.

Hårdrocksbandet Iron Maiden har sedan tidigare öl som nått en stor publik, det verkar som om öl och hårdrock går bra ihop… Nu lanserar de två nya öl där dessutom den ena är alkoholfri och går under namnen Trooper och Running Free. Som om inte det vore nog så är ölen bryggda på Nyköpings stolthet – Nils Oscar. Den alkoholfria ölen finns att köpa i dagligvaruhandeln och den med alkohol hittar du på Systembolaget från den 13/4 och på Bishops Arms under april.

Bryggeri-förening byter namn

Sveriges Oberoende Bryggerier.

I ett tidigare nyhetssvep berättade vi att Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier skulle ha årsmöte. Nu har de haft det och mötet beslutade om en namn-förändring för själva föreningen. Nya namnet blir Sveriges Oberoende Bryggerier och ska visa på att de inte är så små längre – i vissa fall. Samtidigt med namnbytet så har de skapat en ny logga.
– Den flörtar med hur småindustrin såg ut när tillverkningen gick från hantverk till industri. Samtidigt har den en väldigt modern form, stilren och med ett tidlöst typsnitt, säger Erik Fritiof till Beernews. Fritiof har varit ordförande i ett år och blev omvald som ordförande i ytterligare ett år.

Nyheter om öl 8 2022
Nyheter om öl 6 2022