Nyheter om öl 8 2022

9 april, 2022
Kategori:

Vill du veta lite mer om den svenska ölvärlden? Vad bra, då har du kommit rätt! Idag är det fullt fokus på Göteborg – håll till godo!

Härlig artikel om Göteborgs ölvärld
Det är ju inte så ofta som det skrivs långt och ambitiöst om öl i svensk bredmedia men ibland händer det. GP har en artikel som berättar om Göteborgs ölhistoria och där Peter Sandberg berättar om sin nya ölbok och vad som händer i öl-Sverige i stort.
– De små bryggerierna hotar inte drakarna i volym – men pressar dem till nytänkande, säger Peter Sandberg som kartlagt den svenska öltillverkningen i artikeln.
Bra läsning som förvisso ligger bakom betalvägg men journalistik kostar som bekant. Du hittar artikeln här.

Många vinnare blir det!

Bästa ölen kommer från Pine Ridge. Foto: Pine Ridge brewery

På den pågående Öl- och Whiskymässan i Göteborg så delas det ut priser i alla möjliga varianter. Bland annat så har bedömarna på mässan delat ut mässans allra bästa öl, alla kategorier, och då vann The Big Beatiful Walrus Barrel Aged från The Pineridge Brewery – grattis!
Bland vinnarna hittar man många öl från lokala bryggerier; O/O Brewing, Stigbergets, Spike och Vega till exempel, men också från hela Sverige. Du hittar alla vinnare här – och grattis! 

Robert är årets öl-göteborgare
Robert Lagerström, känns det bekant? Lagerström är ölskribent på GP i Göteborg och dessutom redaktör för öltidningen Maltesen och nu är han dessutom utsedd till årets öl-göteborgare – grattis! Robert får priset med bland annat följande motivering:
”Robert har som skribent för bland annat Göteborgs-Posten lyft fram stadens lokala bryggerier och öl till nya grupper av konsumenter. Med sitt arbete som redaktör för Svenska Ölfrämjandets tidning Maltesen har han dessutom gjort ett stort jobb för ölkulturen i hela Sverige.”
Priset delas ut av sajten Beernews, En öl- och whiskymässa och Gbg Beer Week.

Ny öl hyllar Änglarna
För något år sedan så lanserade Göteborgsbryggeriet Spike Ängla-Pils, en öl som togs fram till Göteborgs 400-års-jubileum men om också var kopplad till fotbollslaget IFK Göteborg, som kallas Änglarna. Snart så kommer ytterligare en öl lanseras som helt och hållet hyllar Änglarna och då under namnet Hela Stadens Lager som kommer att släppas den 19 maj, det är datumet för IFK Göteborgs klassiska UEFA-cupvinst 1982 då de slog fotbolls-världen med häpnad.
Ölen kommer att bryggas på Odd Island brewing och ambitionen är att den ska följas av fler.
– Nästa öl blir en hyllning till den blåvita kulturen. Det är det som är så skönt med att göra öl för ett fotbollslag, det finns så otroligt många händelser, personer, segrar och nederlag att koppla det till, säger initiativtagaren Christian Olsson till Beernews.

Här hittar du fler ölnyheter!

Nyheter om öl 9 2022
Nyheter om öl 7 2022