Nyheter om öl 9 2022

15 april, 2022
Kategori:

Här var det nyheter, nyheter om öl! Kolla in vad som timar i den svenska ölvärlden genom att läsa lite härliga ölnyheter. Tipsa gärna!

All in beer fest i 08-land
Göteborgs trevligaste (?) ölfestival drar till Stockholm. Den 11-12/6 kommer All in Beer Fest till Stockholm och bjuder på en härlig uppställning bryggerier och minst lika härliga öl. Grunduppställningen är Göteborgsbaserad med All in brewing, Beerbliotek, Dugges och O/O men sedan läggs det till 08-bryggerier som Underjord, Waza, Mariatorgets Mikrobryggeri och Unibärsum. Plus en massa andra så klart. Biljetterna är släppta och de är ganska få så tveka inte – du hittar dem här.

All in beer fest 2022.

Leksand får egen ölfestival

Leksand ölfestival den 3 september.

Klart Dalarnas egen hockey-metropol ska ha en ölfestival! För första gången hålls den den 3 september i Tegera Arena och tanken är att locka mängder av bryggerier till Leksand. Och det borde lyckas, bakom arrangemanget ligger Micael Lysén som är ölsommelier och som bland annat poddar om öl. Bra nätverk brukar ge bra uppställning. Biljetter hittar du här!

Finölsfestivalen tillbaka i Gävle
På tal om festival, nu kommer finölsfestivalen i Gävle tillbaka. Ja, den heter faktiskt så och vi besökare behöver inte vara rädda för att det ska vara fulöl på festivalen. Festivalen hålls i gasklockorna i Gävle i dagarna två, 27 och 28 maj. Biljetter hittar du här!

Stockholms bränneri startar bar

Brännerian på Folkungagatan.

Stockholms bränneri, som ligger på Södermalm i Stockholm, ser till att starta bar. Baren, som kommer ligger i direkt anslutning till bränneriet på Folkungagatan, byggs i detta nu och kommer bli en sweetspot för mat- och dryckes-älskare. I området ligger redan bra krogar som Folii, Bar Ubu, Nook och Humlehof och Brännerian, som baren ska heta, lär locka folk till kvarteren. Men vad har nu detta med öl att göra? Jo, i samma lokaler som Stockholms bränneri låg tidigare Modernist brewing, ett bryggeri som inte finns med oss längre. Så lite ölkoppling finns det…

Barlind Beer blir större
Barlind Beer,
bryggeriet som är uppkallat efter grundaren Jonas Barlind och som ligger på Björkö på Västkusten, ska bli större. Dels kommer bryggeriet växa volymmässigt, dels kommer man att bygga ett taproom.
– Vi ska öppna upp väggarna mot havet med tre öppningsbara fönsterpartier så det blir väldigt ljust och kvällssol, säger Jonas Barlind till Beernews.
Ambitionen är att både ökad produktionsmöjlighet och taproom ska vara klart till sommaren.

Sugen på fler nyheter om öl? Kolla här!

Nyheter om öl 10 2022
Nyheter om öl 8 2022