Nyheter om öl 10 2022

16 april, 2022
Kategori:

Då var det dags igen! Här kommer lite skojigheter från den svenska ölvärlden – det händer mycket! Nästan varje dag! Läs och njut!

Lesk blir Ellve
Lesk Mikrobryggeri byter namn. Och plats. Och inriktning. Fast inte riktigt.
Så här ligger det till.
Lesk Mikrobryggeri, som ligger i Fritsla utanför Borås, byter namn till Ellve Destilleri. Samtidigt så flyttar man till nya lokaler, också utanför Borås, och börjar fokusera på gin istället. Ja, egentligen har man redan gjort det, den första ginen lanserades på bolaget i augusti 2021, men nu blir det tydligare med det nya namnet. Och man kommer även i fortsättningen brygga öl parallellt vad det verkar. Mer om allt på Ellves Facebook-sida.

Stigbergets startar indisk restaurang

Shangri-La söker personal. Foto: Stigbergets.

Stigbergets bryggeri i Göteborg fortsätter sin expansion. Man har inte bara gjort klart med en ny VD nyligen utan man ska även starta en indisk restaurang vid namn Shangri-La. Och varför inte, Stigbergets resa har ju än så länge varit en synnerligen spännande dito – klart man ska ha en indisk restaurang! Just nu söker man en kock till krogen, det kanske är du? Och även annan personal så klart. Mer info:

Emmaboda lanserar sprit
Emmaboda bryggeri, som håller till i just Emmaboda i Småland, lanserar en egen gin i juni. Bryggeriet, som gör öl med namn som ”Är du sur nu igen?” och ”Lagom baklänges” verkar ha döpt sin första sprit till ”Sgt Pepper” och ha en härlig etikett.
Så här ser den ut:

Gin från Emmaboda bryggeri. Foto: Emmaboda bryggeri.

Ahlafors startar eget taproom

Rulleriet Ahlafors bryggeri.

Ahlafors bryggeri, ett av de äldre i Sverige (det startade 1996), har rullat igång ett eget taproom. Rullat? Ja, det heter nämligen Rulleriet… Baren är öppen med jämna mellanrum och framförallt när Ahlafors IF spelar match. Fotboll och öl, en klassisk kombo!

Majornas stöttar Ukraina

Majornas bryggeri – tshirt. Foto: Majornas bryggeri.

Initiativen från den svenska ölvärlden i försöken att stötta Ukraina har varit många, så många att man borde samla dem i en lång lista, men än så länge så får vi nöja oss med spridda skurar. Som det här, att Majornas bryggeri i Göteborg (så klart) har tagit fram en t-shirt tillsammans med Chribbas caf’é. Allt överskott går till Ukraina och deras kamp mot Putin. Bra initiativ så klart. Mer hittar du här.

Fler nyheter hittar du här.

Nyheter om öl 11 2022
Nyheter om öl 9 2022