Nyheter om öl 6 2023

22 januari, 2023
Kategori:

Friska vindar i öl-Sverige! Det är bra fart på nyhetsflödet och här kommer några ölnyheter som du inte får missa. Full fart framåt!

Skånsk ölfest i februari

Ölfest i Oxhallen. Foto: Helsingborgs bryggeri.

Öl-Helsingborg är inte bara Brewski även om man ibland kan tro det. Brewski är ett grymt bryggeri med en grym karaktär i både profil och öl och personer men de har ju bryggeri-kollegor också. Som Helsingborgs bryggeri, ett bryggeri som startade 2010 och som huserar i ett vackert 1800-talshus och som dessutom ordnar både bryggerivisningar och galej. Som lördagen den 25 februari till exempel, då ställer de till med ölfest i Oxhallen och det lär vara precis vad man behöver i slutet av den gråa månaden. Du hittar info om detta här.

Brewhuslän öppnar taproom

Taproom hos Brewhuslän.

Bryggeriet Brewhuslän, som ligger i Jörlanda i Kungälv och som startade 2020, har fått klart med allt för att kunna öppna sitt taproom. Mycket byggande och många tillstånd innan sådant är klart men nu har det öppnat. Öppettider hittar du här.

Kunskap om Västerbotten från bryggeri
Det här vet jag att jag tipsat om tidigare men det kan vara värt att göra igen. För hur gör man egentligen för att starkt koppla ett bryggeri till ett lokalt område? Förutom att döpa det rätt och göra väldigt god och lokalt namngiven öl? Gör som Westerbottens bryggeri, berätta om området som du verkar i.
Bryggeriet har en pågående samling fakta-texter som heter ”Värt att veta om Västerbotten” och de är nu uppe i nummer 57. Rätt smart sätt att koppla sin produkt till sin geografiska plats och alltid intressant att läsa. Du hittar dem på Westerbottens Facebook-sida.

Ölfavorit firar 10!

Stigbergets kalas – 10 år.

Det är väl ingen öl-drickare i Sverige som inte gillar Stigbergets bryggeri? Eller? Bryggeriet har stått för en exemplarisk utveckling och har många smarta stories i sin historia och idag är de breda, kvalitativa och nyfikna i sitt ölskapande – en riktigt bra kombination. Nu firar de 10 år som bryggeri och gör det med kalas på deras egen krog Shangri-La den 3 februari. Ja, må de leva får man väl säga? Förutom all ”vanlig” öl så kommer de servera en specialare: ”Det blir stor premiär av jubileumsåterkomsten av GBG Beer Week IPA 2016. 2023 Anniversary Edition!” Mer info här.

Ölhallen 7:an på film
Det här är verkligen ingen nyhet, filmen presenterades för 2 år sedan, men jag har inte sett den tidigare så då kanske det är andra som inte heller sett den. En man vid namn Niklas Allestig har satt samman en film om den legendariska ölhallen 7:an i Göteborg och det är trevliga 28 minuter som alla öl-drickare borde se. Lite ölhistoria, lite öl-Göteborg och en miljö som känns på riktigt. Kolla in den här, den ligger på Vimeo, och tipsa gärna om andra filmer om öl som alla borde se!

Fler ölnyheter hittar du här.

Nyheter om öl 7 2023
Nyheter om öl 5 2023