Ölgäris firar två år med fint kalas

11 oktober, 2019
Kategori:
Tygkassar från Ölgäris

Ölgäris är förhoppningsvis ett ord som kommer behöva förklaras om något decennie eller så. Ölgäris är helt enkelt en förening som skapats för att se till att tjejer och icke-binära ibland ska kunna hänga över en öl utan att behöva ha en massa män/killar/pojkar omkring sig som ska förklara hur saker och ting ligger till. Galet att det behöver finnas men förhoppningsvis minskar behovet månad för månad.

Än så länge behövs Ölgäris och när de nu firar 2 år som förening så har de växt rejält sedan starten och då ställer de till med stort kalas i Stockholm, Malmö och Göteborg – kalas med många goda öl att smaka.

I Stockholm intar föreningen restaurangen Lådan och ser till att ladda upp med en kranattack som slår det mesta, varenda kran intas av öl bryggd av kvinnor och variationen är stor – här finns inget som är det andra likt.

Här finns Rebeccas Havtorn från Dugges bryggeri, Ninas Hello Darkness från Snausarve Gårdsbryggeri och Erikas Stout out loud från Hopsie Daisy Brewing – bland många andra. Kolla in listan på ölen här.

Taplist
Taplist, Ölgäris på Lådan.

Kalaset firas även Basque i Göteborg och på Grand öl & mat i Malmö. Det bästa av allt – alla är välkomna! Även om det blir lite extra festligt för medlemmarna i Ölgäris.

Great Swedish Beer Festival 2019 - missa inte det här
Stockholm beer 2019 - här är alla vinnarna