Omnipollo satsar på bar utomlands

3 mars, 2019
Kategori:
Fata morgana från Omnipollo. Foto Joel Linderoth.

Det svenska fantombryggeriet Omnipollo fortsätter sin utvecklingskurva och nu tar man sin bar-verksamhet och ser till att den bli internationell. Kanske inte så konstigt med tanke på hur många som gillar deras öl…

Omnipollo, ölmärket som drivs av Henok Fentie och Karl Grandin, har sedan tidigare två krogar, en i Stockholm och en i Göteborg, och nu ser man till att starta ytterligare en och denna gång i Tyskland.

– Det blir i ett område där det redan finns en del andra ölbarer. Vi har hittat en bra partner i Hamburg och det avgjorde att det blev där vi satsade, säger Henok Fentie på Omnipollo till Beernews

Att Omnipollo skulle ta sin barverksamhet utomlands är inte så förvånande men att deras första anhalt skulle bli i Hamburg var inte så självklart – många hade nog tippat på Barcelona, Paris eller New York som första ställe. Mycket tyder på att det kommer bli fler Omnipollo-barer framöver.

– Vi gillar att jobba med bra folk och här hittade vi rätt. Sedan skulle jag bli mycket förvånad om det här blir den sista baren som vi öppnar, säger Fentie till Beernews.

 

Great Swedish Beer Festival - succé redan före start
Almost famous Brut IPA från Stockholm brewing