Omnipollo – skaffar bryggeri i en gammal kyrka

5 februari, 2020
Kategori:

Omnipollo, bryggeriet som aldrig slagit ned bopålarna någonstans, har bestämt sig för att skaffa ett eget bryggeri. Och inte vilket bryggeri som helst utan de tar plats i en före detta kyrka i Sundbyberg.

– Vi har letat efter en lokal i nästan 3 år, säger Henok Fentie i ett pressmeddelande.

Fentie är en av två grundare till Omnipollo och den som från början satte smakerna i bryggeriets öl. Den andre grundaren, Karl Grandin, hade en utställning i kyrkan 2019 och när de var där så började tanken på att hitta hem gro.

– Vi bryggde en självlysande öl i kyrkan och pratade framtid, 6 månader senare står det klar att vi tar över, säger Fentie.

Omnipollo startade sin verksamhet 2010 och har gjort sig kända för fantasifulla, experimentella och välsmakande öl med konstnärliga etiketter och har under sina 10 år skaffat sig en mängd beundrare runt om i världen. Med etableringen av deras bryggeri hoppas de kunna bjuda tillbaka många av de bryggare som de träffat på under sina bryggningar runt om i världen.

– Vi hoppas utveckla denna fantastiska plats och tror det kommer att tisslas om den i hela världen, säger Henok Fentie.

Omnipollo i Sundbyberg. Foto: Omnipollo.

I kyrkan ligger idag ett bryggeri, Sundbybergs Köksbryggeri, men Omnipollos ambition är att öka produktionen rejält, upp till 5 gånger. Omnipollo kommer även ha en egen bar i kyrkan och antyder att det kommer vara event och utställningar framöver.

Första ölen från det egna bryggeriet förmodas vara klar framåt våren och då serveras på de egna ställena Omnipollos Hatt och Omnipollos Flora – och förmodligen på fler ställen framöver.

Omnipollos bar i bryggerikyrkan. Foto: Omnipollo.
Sveriges bästa ölbarer
Münchenbryggeriet - nytt bryggeri i gammalt bryggeri