Poppels belgisk wit från Poppels bryggeri

16 november, 2017
Kategori:
Poppels belgisk wit från Poppels bryggeri.

Hur ska man karakterisera Poppels bryggeri om man vill positionera det i relation till övriga bryggerier i Sverige? 

Stabilt? Absolut.

Ambitiöst? Definitivt.

Långsiktigt? Utan tvekan.

Genomtänkt strategi? Japp.

Experimentellt? Nja, inte så mycket.

Kanske inte helt genomarbetad analys men kanske ska man beskriva Poppels som just ambitiöst och långsiktigt vilket kanske kan låta tråkigt men som i min ölvärld är något bra och genomtänkt. Det finns alltför många bryggerier som inte har koll på sina öl när de väl hamnar på bolagets hyllor och som levererar dålig öl – Poppels gör aldrig det. I varje fall i min erfarenhet.

Poppels har flera riktigt bra öl i riktigt bra distribution där mina favoriter nog egentligen är deras russian imperial stout och deras session ipa men den här är inte dum den heller, en riktigt bra kompis till middagen med lite asiatiska influenser.

Wit avslöjar att det handlar om en veteöl och dessutom en veteöl med belgiska influenser och det märks på tonerna av banan och koriander, smaker som kan verka udda i en öl men som är klassiska toner i vete-öls-världen. Och som dessutom får fart tillsammans med tydliga, friska stråk av citrus – perfekt om du slår till och gör en ingefärastinn kycklinggryta eller en biffwok som du klipper lite koriander över. Fräscht, friskt och gott!

Stabil öl från stabilt bryggeri, dessutom en öl som är väl spridd över hela Sverige och som kommer finnas med oss länge än.

Kampen för gårdsförsäljning går vidare
Öldrottningen Heidrich siktar på nya utmaningar