Svenska Gin- och tonic-dagen den 20 april

20 april, 2021
Kategori:

Det var kanske bara en tidsfråga? Med tanke på alla de mer eller mindre officiella dagar som fladdrar omkring i kalendern så känns det naturligt att det plötsligen finns en svensk gin- och tonic-dag och den dagen är den 20 april.

– Det finns sedan tidigare flera Gin & Tonic-dagar som firas världen över, men vi saknar en svensk temadag för detta. Vi vill samla branschen och landets ginentusiaster kring en gemensam nationell dag och hoppas att många ansluter och är med oss, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Det är Hernö gin som slagit till med denna GT-dag och det som inte skulle verka så svenskt för ett antal år sedan är nu i allra högsta grad en svensk historia – svensk gin låter tala om sig över halva världen. Hernö Gin var föregångare med starten för 10 år sedan men därefter har de svenska ginproducenterna blivit fler och fler.

– Sverige har många fina producenter av hantverksmässigt framställd gin och det tycker vi är värt att fira, säger Jon. Vi har ett nätverk av samarbetspartners i drygt trettio länder som vi kommer att bjuda in till att fira Svenska Gin & Tonic-dagen också, så vi får ringar på vattnet på fler marknader, säger Jon Hillgren i ett pressmeddelande.

 

Svensk öl dominerar på Systembolaget
Mikkeller tar plats på Södermalm