Mikkeller tar plats på Södermalm

20 april, 2021
Kategori:

Södermalm i Stockholm blir platsen för Mikkellers andra bar i Sverige. Bar-etableringen gör att öl-temperaturen på Söder höjs ytterligare och den danska baren tar plats i ett klassiskt ölområde där konkurrensen om gästerna blir stor. 

Mittemellan klassiska haket Carmen och krog-täta Folkungagatan, där har Mikkeller hittat platsen för sin andra krog i Stockholm och Sverige. Området är inte mest känt för sin kvalitetsöl men bara några hundra meter bort ligger tjeckiska öl-paradiset Soldaten Svejk och åt andra hållet hittar du Kvarnen med sin trevliga ölkultur.

Mikkeller har sedan tidigare en ölbar på Östermalm men nu är det alltså Södermalm som gäller och ambitionen är att öppna före sommaren.

– Vi har letat efter rätt plats på Södermalm en längre tid. Vi älskar det här området och det känns perfekt med alla olika typer av människor som rör sig i området. Vi älskar också att bli en del av en öldestination där våra vänner på Omnipollo och Stigbergets redan finns i närheten, säger Jacob Gram Alsing, chief operation officer på Mikkeller, till Beernews.se.

Att Södermalm är en öldestination värd resan är ett faktum sedan länge och förutom de två relativa nytillskotten Omnipollos Hatt och Stigbergets Fot som nämns ovan så finns riktigt bra ölkrogar i form av Akkurat, Oliver Twist och Brewdog Bar även i närheten – förutom alla mer vanliga ölbarer med lite smalare utbud.

Ambitionen är att den nya Mikkellerbaren ska ha omkring 20 kranar och den ligger på Östgötagatan några meter in från Folkungagatan. Tidigare låg här en bar vid namn Bara bar.

Svenska Gin- och tonic-dagen den 20 april
Spårbart öl - nu kan du se alla råvarors väg till ölen