The Haus Pils från Remmarlöv gårdsbryggeri

27 juli, 2017
Kategori:
Haus Pils från Remmarlöv gårdsbryggeri. Foto: Joel Linderoth.

Det finns många fina saker med den här ölen men vi kan börja med att titta lite på namnet – både på ölen och på bryggeriet. För det här är lite smart….

Remmarlöv gårdsbryggeri är ett väl valt namn, det signalerar genuina värden – både med ordet Remmarlöv som är klassiskt i sin sammansättning och så gårdsbryggeri – kan det bli mer ge-nu-int? Jag går igång på sådant där, det ger mig en skön känsla i uppfattningen av en öl. Rätt eller fel, men sådan är jag…

Så namnet på ölen. The Haus Pils.

Det är ju en smått genial beskrivning av själva ölen. För samtidigt som man pekar på tradition och klassisk tysk pilsner – haus och pils – så slänger man in en liten blinkning till det moderna med det där lilla ”the”. Smart! Tradition och modernitet i samma öl, smartness och humor på samma etikett – härligt!

Remmarlöv gårdsbryggeri huserar i Skåne och har varit igång med sin verksamhet sedan 2014 och har, skulle jag säga, redan från starten haft en bra bra kvalitet på sina öl. De har helt klart inspiration från USA, de har helt klart snygga etiketter och de har helt klart lyckats med att göra öl som är kvalitativa i grunden och med en liten dos personlighet. Deras Holley Blonde är en favorit, detsamma gäller deras veteöl som kallar sig The Bonneville.

Och så The Haus Pils då. En ekologisk öl som parkerar i den tyska pilsnerstilen och som lyckas med det ganska väl, ren och smakfull i grunden med en lätt honungssötma, en lätt fruktighet som drar åt söt citrus (apelsin?) och en lätt beska i avslutningen.

Ni ser att jag överexponerar ordet lätt? Det är för att ölen är lätt – dock inte i bemärkelsen lättviktig – utan lätt i anslaget, lätt i smakkartan, lätt i nyanserna. Vilket gör den till en tydlig favorit, en kvalitativ öl som fler borde testa.

Så lätt är det!

Ölbryggan - hela Sveriges öl på ett ställe
Den svenska ölen - de senaste åren