Tropic Folk från Dugges och Stillwater

3 augusti, 2017
Kategori:
Tropic Folk från Dugges och Stillwater. Foto: Joel Linderoth.

Tala om träffsäkert! Jag försökte sammanfatta de senaste årens ölutveckling i en tidigare bloggpost och den här ölen är tämligen illustrativ till hela det inlägget. Ja, till stora delar av de senaste årens fenomenala svenska ölutveckling till och med. Inte illa för en öl.

Så vad är det för öl vi pratar om här egentligen – Tropic Folk som den heter. Ja, framförallt är det en folköl – folkölen som kombinerar möjligheten till mycket smak och lite alkohol och dessutom ser till att de lokala, svenska ölen får tillfälle att träffa den vanliga konsumenten, den som inte springer till bolaget i samband med varje släpp och som inte börjar jubla när Omnipollos berättar att de ska öppna en ny bar i Göteborg. Jo, de konsumenterna finns – de också…

Folkölen har ju börjat ta plats på hyllorna och en del riktigt ambitiösa handlare har sett till att man kan köpa finfin folköl från halva Sverige till och med i den lokala ICA, Coop eller vilken butik du nu handlar i.

Den här ölen prickar också in ytterligare en utvecklingslinje. samarbetena inom ölvärlden. Det är ju inget konstigt med samarbeten men det är tydligt att de senaste åren har samarbetena blivit ett attraktivt sätt att både skapa ökad kompetens och bra PR – förutom (ibland!) bra öl. Dugges har gjort en del med Stillwater (som den här) och också bryggt öl med danska Kissmeyer, svenska Omnipollo, likaledes svenska Electric Nurse och många, många andra…

Dugges och Stillwater har för övrigt en fin beer-romance på gång eftersom man bryggt ett flertal olika öl tillsammans.

Vad mer då? Ja, Tropic Folk är dessutom en syrlig öl – väldigt trendigt – och bryggd med frukt – precis lika trendigt. Ni ser, för den som är intresserad av öltrender och ölutveckling så är Tropic Folk en riktig höjdare.

Smaken då? Men den är ju bra! Det finns en storasyster dessutom – Tropic thunder – men i den här jämförelsen är det jämnt skägg – båda smakar finemang. Djupa fruktsmaker med friska fruktsmaker i kombination – mango och passion – och så den där svårdefinierade smakkoncentrationen som finns i syrlig öl. Riktigt fräscht, riktigt bra som fördrink eller som ”efter-löpningen-öl” – du blir pigg direkt!

Omnipollos andra bar på gång - imperiet växer
Ölbryggan - hela Sveriges öl på ett ställe