Zeunerts nedlagt – bryggeriet till salu

10 september, 2019
Kategori:

Ett av Sveriges äldre bryggerier har avslutat sin verksamhet. Det är Zeunerts bryggeri i Sollefteå som efter att ha varit till salu en tid nu har bryggt sin sista öl och skickat dem vidare för flaskning hos ägaren Kopparbergs.

Kopparbergs bryggeri har ägt Zeunerts under en längre tid men sedan man lade ned burk- och flasktappningen i Sollefteå och började transportera drycken till Kopparbergs för flaskning så har kostnaderna blivit för höga och nu väljer man att avsluta verksamheten.

Bryggeriets sju anställda lämnar nu bryggeriet och enligt Kopparbergs VD Peter Bronsman är bryggeriet fortfarande till salu och man hoppas hitta en köpare.

Zeunerts har varit verksamt som bryggeri sedan mitten av 1800-talet, dock under olika namn och i olika varianter. Namnet Zeunerts kommer från efternamnet på en bryggare som hämtades från Bayern för att hjälpa till med ölbryggningen och just det namnet har man burit sedan 1993.

Zeunerts bryggeri brygger bland andra ölen Höga Kusten, Zeunerts Merke och Rickys IPA – enligt Peter Bronsman så är ambitionen att bryggeriets varumärke ska fortsätta existera – antingen i Kopparbergs egen produktion eller hos nya ägare.

– Själva varumärket kommer finnas kvar oavsett om vi får nya ägare eller inte, alla beslut är nu hypotetiska och vi äger fortfarande både varumärket och bryggeriet. Allt är som vanligt tills dess att det händer någonting, säger han till sajten Fri Köpenskap.

Sugen på att köpa bryggeriet? Det är nog bara att slå en signal till Kopparbergs och förhandla fram ett bra pris….

Bryggeriet hotas efter politik-nej till provning
Mandereen från Stigbergets bryggeri