Bästa ölnamnen i Sverige

2 februari, 2022
Kategori:
Wheat seems to be the problem officer? Foto: Joel Linderoth.

Hur många är det nu? De svenska bryggerierna blir fler och fler och därmed också namnen på de svenska ölen. För även om det finns bryggerier som fortfarande brygger öl som lystrar till klassiska namn som pilsner, pale ale eller ipa så finns det också de som tar ut svängarna rejält när de namnger sina öl.

Eller vad sägs om de här namnen på öl? Har du smakat?

Jag väntar i hörnet av Elmeleven från Elmeleven och Stigbergets
Det här ölet referererar till en låt från 80-talet och börjar du nynna på den så kommer du aldrig bli av med den. Så akta dig! En samarbetsöl mellan Elmeleven och Stigbergets och redan namnet är en succé!

Jag väntar i hörnet… Foto: Elmeleven

I never agreed to date you without a beard från Beerbliotek
Visst hatar man när det händer? Man går på dejt och dejten, som tidigare hade skägg, har inte det längre! Nja, det kanske inte händer mig så ofta men ett bra ölnamn är det och helt i Beerblioteks namngivar-anda – i varje fall i en del av deras öl-produktion. Behaglig neipa hur som haver – med klar ”nu-grillar-vi!”-potential.

I never agreed to date you från Beerbliotek
I never agreed to date you från Beerbliotek

Göteborgswits #186 från Beerbliotek och Odd Island brewing
Göteborgsbryggeriet Beerbliotek har alltid haft härliga namn på många av sina öl och kanske är det ett krav – de gör så många olika öl nämligen! Detta är deras 186:e i ordningen och är ett samarbete med lokala Odd Island brewing – en veteöl som hörs på namnet och som dessutom fått en släng av melon i koket. Det låter ju roligt, som en vits!

Dessutom smakar den gott, en riktig sommaröl med sitt lätta anslag och smakfulla melontoner.

Göteborgswits från Beerbliotek. Foto: Joel Linderoth.
Göteborgswits från Beerbliotek. Foto: Joel Linderoth.

Humle & Dumle från Qvänum Mat & malt

Det var ju ofrånkomligt så klart! Någon var ju tvungen att använda den i det kollektiva minnet inetsade humorduon Humle och Dumle till namnet på en öl. Trots att till och med jag är för ung för att komma ihåg de två hakorna (!) som presenterades i svensk tv så har jag klara minnen av dem och de har varit en ständig referens hos de som på något sätt uppskattar svensk tv-historia. Numera då också en öl….

Vill du veta mer om Humle och Dumle så kollar du här – vill du veta mer om ölen Humle & Dumle så är det bara att beställa, klart drickvärd!

Humle och Dumle från Qvänum. Foto: Joel Linderoth.
Humle och Dumle från Qvänum. Foto: Joel Linderoth.

Wheat seems to be the problem officer? från Stigbergets och All in brewing
En av Sveriges absolut härligaste vete-öl har också ett av Sveriges härligaste namn – Wheat seems to be the problem officer? Etiketten med en klassisk slokmustaschförsedd amerikansk polis är också högklassig – sammantaget ett givet köp med hög frekvens.

Wheat seems to be the problem officer? Foto: Joel Linderoth.
Wheat seems to be the problem officer? Foto: Joel Linderoth.

Vilka svenska ölnamn gillar du? Jag fyller på listan så klart….

Stor risk för dyrare öl inom kort
O/O Brewing - nu med egen bar