Brewskival Pilsner från Brewski

24 augusti, 2017
Kategori:
Brewskival pilsner från Brewski. Foto: Joel Linderoth.

Brewski, my Brewski!

Kanske kan man utropa så om man är svag för framgångssagor i det svenska öl-landskapet och det är man ju! Och vilken framgångssaga sedan!

Brewski och dess huvudman Marcus Hjalmarsson har gått från klarhet till klarhet och under sin korta existens skapat mängder av öl som man som öldrickare bör dricka med jämna mellanrum. Mest känd är nog den fruktiga serien med mango, persika, ananas och lite andra varianter fått humle-älskarna att gå man ur huse och dricka de smakförnämliga och potenta ölen med stor törst.

Dessutom har man lyckats skapa en egen liten nisch i etikettfloran och gett många av ölen lekfulla, barnsliga, vänliga och ibland lite spännande utseenden – bara det en bedrift i en värld av bryggerier och etiketter.

Och så har man skapat Brewskival också och så denna Brewskival Pilsner som tar hand om den klassiska ölstilen pilsner och gör en tolkning som kommer rinna ner i många glas i den andra versionen av festivalen som hålls denna helg. Den är god, den är frisk, den är klassisk och den har en Brewski-twist!

Nu är det lite taskigt att tipsa om denna öl som fredagsöl, dels för att den är beställningsvara för de flesta, dels för att den är på väg att ta slut i butik men låt fredagsölstipset bli en symbol för en modern vision av ölmakande där en pilsner får en etikett som pryds av såväl regnbåge som apa. Kärleksfullt, barnsligt och inkluderande – lite som Brewski själv.

Brevet som satte stenen i rullning
Festivalyra i öl-Sverige