Gbg beers stöttar Göteborgs ölbryggerier

22 mars, 2020
Kategori:

När problemen hopar sig så växer kämpa-andan. Corona-effekterna på krognäringen i samspel med Systembolagets förändring i beställningssortimentet hotar den svenska ölnäringen på allvar. För att försöka hindra en total kollaps kämpar nu bryggerierna för att hejda den snabba, och allvarliga utvecklingen. Gbg beers är ett sådant grepp som syftar till att marknadsföra de göteborgska bryggerierna och deras öl.

Systembolagets kursändring blev för mycket och när nu möjligheten att beställa lokal öl till stor del försvinner så måste bryggerierna snabbt ta initiativ för att säkra försäljningen. Vissa bryggerier har mer än hälften av sin försäljning via beställningssortimentet och förlusten blir enorm, i synnerhet som krog-beställningarna parallellt minskat radikalt.

Gbgbeers.se är helt enkelt en sajt som listar de göteborgska bryggerierna och de göteborgska krogarna som för deras öl och uppmanar besökarna till att köpa den lokala ölen.

Så här är deras manifest:

”Här följer några konkreta saker du kan göra för att stötta:

 1. Välj alltid lokalt producerad öl på Systembolaget
 2. Välj de restauranger/krogar som aktivt säljer lokal öl

 • Besök bryggeriernas Taprooms och events

 • Boka en bryggerivisning eller ölprovning

 • Sprid gbgbeers i dina nätverk

 • När du stödjer lokala bryggerier och ölkrogar gör du inte bara en god gärning. Du bidrar även till att ölkulturen utvecklas och blir starkare.”

  På sajten hittar du samtliga 34 bryggerier i Göteborg och en mängd krogar som säljer deras öl. Utbudet är stort och variationen fantastisk men just nu är den hotad från olika håll. Gbgbeers.se är ett försök till snabb hjälp i en väldigt svår tid för bryggerierna.

  Så här stöttar du svenska bryggerier just nu
  Systemets stora svek mot Sveriges små bryggerier