Så här stöttar du svenska bryggerier just nu

22 mars, 2020
Kategori:

De mindre svenska bryggerierna står mitt uppe i en kris av stora mått. Inte nog med att kroggästerna blir färre och färre på grund av corona-viruset och dess effekter utan nu ser även Systembolaget till att kraftigt försvåra för de små bryggerierna. Risken är stor att flera av dem slås ut helt och hållet.

Genom att Systembolaget stoppar möjligheten att beställa öl via bolagets depåer så riskerar många bryggerier att gå under – försäljningen via beställningssortimentet är för många en av de absolut viktigaste kanalerna. Beställningsstoppet startar den 25/3 och fram tills dess är det möjligt att beställa men sedan är det stopp.

Dock, du kan stötta de svenska bryggerierna på flera olika sätt, var och en lika viktig i det här synnerligen prekära läget.

Köp bara svensk öl på krogen
Skippa de amerikanska, tyska, belgiska och danska ölen i några veckor och se till att de svenska bryggerierna får all kraft från din plånbok. Bredden är styrkan och nu är det viktigare än någonsin att köpa svenskt!

Beställ öl på bolaget före den 25/3
Har du pengar över? Slå till och lägg en rejäl beställning från dina favoritbryggerier. Har du rejält med pengar över så satsa på öl som tål lagring; stout och porter till exempel – då kan du köpa många och inte vara rädd för att de tappar i kvalitet. Du kan ju njuta dem lång tid framöver och det är nu som bryggerierna behöver få in pengar. Fixa en ölprovning med kompisarna eller på jobbet – nu är det dags!

Fråga efter ölen på Systembolaget
Samtidigt som Systembolaget tar bort möjligheten att beställa så öppnar de för varje butik att ta in öl från hela utbudet. Plötsligt lönar det sig att fråga efter din favorit-öl för om kund-efterfrågan finns så kan butiksansvariga ta in ölen. Fråga, fråga, fråga – be kompisar, kollegor, släkten att fråga efter olika öl för att försöka få in ölen på hyllorna. Och hamnar de där så kommer de med stor sannolikhet börja sälja – så enkelt är det!

Besök bryggerierna och berätta att du bryr dig
Många bryggerier har bryggpubar eller taprooms. Gå dit! Säg att du gillar deras öl! Berätta att de betyder något för dig och för dina smaklökar, att deras öl faktiskt är bland de godaste du smakat. De kommer att behöva varje kärleksfullt ord de kommande veckorna – det är ett som är säkert!

Stötta nu – innan det är för sent!

Sista chansen att beställa idag
Gbg beers stöttar Göteborgs ölbryggerier