Sista chansen att beställa idag

24 mars, 2020
Kategori:
Humle och Dumle från Qvänum. Foto: Joel Linderoth.

De svenska bryggerierna riskerar att gå under när Systembolagets hastigt påkomna rutin-ändring slår till i veckan. Idag är sista dagen att beställa öl från beställningssortimentet så se till att lägga en beställning på dina favorit-öl och stötta dina favoritbryggerier.

(Tillägg: Strax efter att detta blogginlägg publicerats så meddelade Systembolaget att de ändrar sitt beslut och tar tillbaka beslutet om att stoppa beställningsmöjligheterna – mer om det här)

Reaktionerna har varit starka efter att Systembolaget i förra veckan plötsligen meddelade att det inte längre skulle vara möjligt att beställa från beställningssortimentsdelen TSLS där de allra flesta av de små, lokala bryggerierna har sina öl.

Beställningssortimentet utgör grunden för många bryggeriers försäljning och bolagets ändring, som beror på att man har svårt att hinna med på Systembolagets depåer på grund av corona-viruset, slår undan benen för många av de mindre bryggerierna.

Samtidigt så viker försäljningen till krogarna rejält eftersom vi tenderar att hålla oss inne för att inte bli smittade eller riskera att sprida smitta.

Många av de små bryggerierna kämpar nu för sin överlevnad och genom att beställa öl från dem idag, sista dagen innan möjligheten stängs, så hjälper du dem att få in pengar medan de försöker hitta andra vägar för att hitta intäkter för sin framtida existens. Du beställer ölen på Systembolaget.se och om du inte har gjort det förut så hittar du instruktioner här.

Vill du veta mer om hur du stöttar Sveriges bryggerier just nu så hittar du det här och vill du ha koll på alla (!) bryggerier i Sverige så hittar du en lista här.

Så här ser en del av min beställning ut – jag har spridit gracerna över hela Sverige. Men man kan ju också beställa en hel låda från ett bryggeri – all stöttning betyder något.

Protesterna lönade sig - beställningsmöjligheten kvar
Så här stöttar du svenska bryggerier just nu