Protesterna lönade sig – beställningsmöjligheten kvar

24 mars, 2020
Kategori:
Little Rocket Man från Södra Maltfabriken. Foto: Joel Linderoth.

De svenska bryggeriernas protester gav resultat, Systembolaget ändrar sig och låter möjligheten att beställa ur beställningssortimentet vara kvar. Beskedet ger lite hopp till en bransch som fått se sin försäljning dala rejält när krog-besökarna stannar hemma.

Systembolagets starkt kritiserade beslut om att stänga möjligheten till att beställa öl från beställningssortimentet, TSLS, fick Sveriges bryggerier att koka av ilska. Inte nog med att försäljningen till restauranger och barer gick ned i takt med corona-spridningen, nu tog monopolbutiken också bort möjligheten att sälja via beställningssortimentet.

Protesterna blev starka och efter några dagars kritik så bestämde sig Systembolaget från att dra tillbaka beslutet och låta beställningsmöjligheten vara kvar.

Så här skriver Systembolaget på sin leverantörswebb:

Till Beernews säger Systembolagets Lennart Agén att man jobbat med frågan de senaste dagarna:

– Vi har bestämt oss för att ha det kvar som vanligt. Vi har haft folk som jobbat med logistiklösningarna och dessutom har färre färre sjukskrivna nu,  säger Systembolagets presschef Lennart Agén till sajten.

Så här skriver Systembolaget i ett pressmeddelande:

”Produkter i det lokala och småskaliga sortimentet förblir beställningsbara

Systembolaget har sedan förra veckan arbetat fram en ny logistiklösning som i kombination med färre sjukskrivningar och nya rekryteringar gör att kunder har fortsatt möjlighet att beställa produkter ur det lokala och småskaliga sortimentet.

Förändringen att det lokala och småskaliga sortimentet blir beställningsbart för butiker i hela landet utifrån kundefterfrågan kvarstår i nuläget.”

Stötta svenska bryggerier - kampanjen startar nu!
Sista chansen att beställa idag