Stötta svenska bryggerier – kampanjen startar nu!

24 april, 2020
Kategori:

Effekterna av corona-viruset börjar bli riktigt kännbara för de svenska bryggerierna och för att få alla att förstå hur viktigt det är att stötta de svenska bryggerierna och bryggpubarna så startar nu en kampanj som drivs av snart sagt alla bryggerier. ”Support your local bars and breweries” heter kampanjen och det kan väl inte vara mer rätt just nu.

Bryggerierna i Sverige far illa i corona-krisen och sakta men säkert börjar det bli riktigt krisigt för många av dem. Enligt Johan Håkansson som driver Ängöl i Kalmar och som dessutom är ordförande i Sveriges Oberoende Småbryggerier så är så många som hälften av bryggerierna hotade.

– Jag tror absolut att så många som hälften av bryggerierna kan försvinna. Läget blir extremt för de bryggerierna som fokuserat på att sälja till restaurangbranschen, säger Håkansson till Beernews

Så får det så klart inte bli och för att få stöttning i de här svåra tiderna så startar kampanjen över hela landet.

Första delen av kampanjen är en gemensam postning på sociala medier från mängder av de svenska bryggerierna på fredagen och även på lördagen och i samband med kampanjen lanseras även ett gäng hashtags: #köpsvenskhantverksöl #stoddinalokalabryggerier och #supportyourlocal.

Ambitionen är att få öldrickare att välja svenskt och kampanjen visar på flera sätt att stötta bryggerierna:

– Köp lokalt och småskaligt på Systembolaget
– Be personalen att ta in dina favoritöl till butiken
– Beställ dina favoritöl på bolagets hemsida
– Stötta dina lokala krogar på olika sätt

Så här gör du för att beställa öl på bolaget och här är en lista på alla svenska bryggerier som du kan kolla in på bolaget: Svenska bryggerier – hela listan!

Nu ser vi till att få fart på den här kampanjen! #köpsvenskhantverksöl

Fortsatt tufft för svenska bryggerier
Protesterna lönade sig - beställningsmöjligheten kvar