Haket startar insamling för framtiden

25 oktober, 2022
Kategori:

Det är tufft att driva ölkrog. I varje fall om man vill välja öl själv och vara fristående från olika bryggeri-avtal som låser in utbudet. För att klara av att renovera krogen och satsa in i framtiden så startar nu klassiska Haket i Göteborg en insamling. 

Cattis Ledius, som driver Haket i Göteborg, är en välkänd och omtyckt ölprofil. Hennes Haket är minst sagt klassiskt och för att klara av renovering så ber man nu om hjälp för den anrika krogen.

Så här skriver man på en crowdfunding-sajt som satts upp för att stötta framtiden.

”Efter några svåra år är det tuffare än nånsin att vara en oberoende kvarterskrog. Det måste gå att överleva utan bryggeriavtal, rötna arbetsvillkor eller att bli uppköpt av en trist kedja. Det är därför Haket behöver dig eller ditt företag.”

Om man vill stötta Haket så kan man göra det på många olika sätt. För 1000 kronor får man sitt namn på krogens nya ölunderlägg, för 5 000 kronor får man namnet på ett bord och för 10 000 kronor så får man sitt namn på en barstol. Dessutom, för 50 000 kronor så lovar Cattis att jobba en hel kväll i GAIS-tröja – något som nästan måste anses vara ovärderligt då GAIS verkligen inte är laget som Cattis hjärta bankar för…

Här hittar du sajten för Hakets crowdfunding – där finns också alla detaljer om insamlingen.

Nyheter om öl 35 2022
Tuffa tider ökar krav på skatte-ändring