Nyheter om öl 35 2022

12 november, 2022
Kategori:

Nytt om öl i Sverige? Här har du fem nyhctspuckar om svensk öl som du inte kan vara utan. Läs och lär!

Ny utställning om svensk öl

Svensk ol på Spritmuseum.

Spritmuseum i Stockholm har inte bara sprit på menyn utan snart även öl. Den 17 november öppnar nämligen utställningen om den svenska ölen och den kommer bli välbesökt, det kan jag lova! Senast Spritmuséet hade öl som utställningsämne var 2017 och sedan dess har det hänt en hel del – ska bli kul att se vad utställningen innehåller.

Ny bryggpub i Lund

Torgets bryggeri i Lund.

Lund har varit märklig stillsamt som öl-stad. Samtidigt som Malmö har sett nya bryggerier dyka upp med jämna mellanrum så har Lund nästan endast haft Lundabryggeriet som eget bryggeri. Men det ska det bli ändring på nu då Torgets öppnar i Lund. Förvisso är det inte ett regelrätt bryggeri men väl en bryggpub i Lunds saluhall och mer centralt än så blir det inte. Satsningen öppnar den 25 november men redan nu kan man besöka bryggeriet på internet.

Öländskt bryggeri lanserar julsnaps
Det är många av de svenska bryggerierna som vidgat vyerna och börjat bränna sprit och öländska Skedemosse gårdsbryggeri vill inte vara sämre och lanserade i somras sin första sprit – en gin. Nu kommer uppföljaren och det blir en julsnaps som precis har lanserats på Systembolaget.
– Det känns roligt att kunna erbjuda detta till ölänningarna. Vi är själva väldigt förtjusta i de stora högtiderna och tycker själva det är gott med snaps till sillen. Sedan är det alltid roligt att utveckla något nytt, säger Olof af Wåhlberg till Ölandsbladet

Ny festival i Stockholm nästa år
2023 kommer bli en yster öl-tid – i varje fall om man gillar ölfestivaler. Inte nog med de som redan finns, under 2023 kommer ytterligare en ölfestival ta plats i Stockholm och det är gänget bakom En öl- och whiskymässa i Göteborg som står för den. Festivalen kommer tituleras Öl & Spritmässan i Stockholm och kommer hållas den 6-7 oktober. Festivalen kommer hållas på Waterfront mitt i centrala Stockholm.

Öltrender i stor-tidning
Visst är det roligt när de större tidningarna tar sig in den svenska ölutvecklingen? Dagens Nyheter har Sanna Lindberg som öl-reporter och med jämna mellanrum skriver hon om svensk öl från många olika vinklar. Nyligen satte hon samman ett antal trender och presenterade för läsarna, alltid intressant att sammanställa på det sättet. Här hittar du artikeln. Lindberg är dessutom på gång med en ny bok om svensk öl som kommer i vår – ska bli spännande att läsa!

Fler ölnyheter hittar du alltid här!

Nyheter om öl 36 2022
Haket startar insamling för framtiden