Haket vädjar om hjälp – riskerar att gå under

20 december, 2020
Kategori:

Ett av Göteborgs bästa öl-hak, Haket, behöver stöttning för att klara sig ekonomiskt under de restriktioner som regeringen infört för att stoppa spridningen av corona. På ett inlägg på Facebook berättar Haket om det prekära läget och säger att de inte klarar sig utan hjälp.

”Ytterligare restriktioner, ännu en gång sparkar man på oss som redan ligger ner. Ännu en gång tvingas krogar till konkurs, arbetslösheten blir större, och en hel bransch håller på att totalkrascha.”

Det är de nya restriktionerna, med alkoholstopp redan klockan 20.00, som riskerar att bli det som fäller Haket totalt. Haket har under många år varit ett självklart nav för Göteborgs ölbryggerier och anordnar bland annat varje år en festival som hyllar ölet på många olika sätt. Haket var också tidigt ute och stöttade bryggerier under pandemin och visade tydligt att utan de många bryggerierna så är de ingenting. Nu, om inte förr, är det dags att stötta tillbaka på alla möjliga sätt.

Så här skriver de på Facebook:

”Vi kämpar, och vi ger inte upp. Vi vet att ni stöttar oss, alla gäster som kommer dagligen. Köper provkort, mat takeaway, eller tar några bärs på plats. Vi uppskattar varenda en av er. Och det hade vart omöjligt utan er, på riktigt.”

Du hittar Haket på Facebook här.

Hur många krogar kommer gå under?
Känd öl-krog kämpar för sin överlevnad