Känd öl-krog kämpar för sin överlevnad

20 december, 2020
Kategori:

Regeringens beslut att stoppa möjligheten att servera alkohol efter klockan 20.00 blir ett hårt slag mot många krogar. Risken för konkurs är för många överhängande och bland annat den klassiska krogen Pelikan på Södermalm i Stockholm försöker nu hitta möjligheter till att få intäkter på annat sätt.

Från och med den 28 december så kommer krogen börja servera luncher och dessutom servera dem till ett historiskt pris. Så här skriver man på Facebook:

”1664 öppnade Källaren Pelikan i gamla stan och i över 110 år har vi funnits på Blekingegatan. Pelikan är vida känt för sin vällagade klassiska husmanskost som serverats i klassisk miljö av trogen personal.
En av Stockholms mest anrika krogar riskerar nu, på grund av rådande omständigheter och restriktioner, att försvinna från Stockholms och Sveriges restaurangkarta.
För att bevara restaurangen och vår fina personal, som varit hos oss i nära 30 år, kommer vi att från och med den 28 december att servera lunch. Lunchen kommer kosta 75:- Det är samma pris vi hade när vår servitris Lena började hos oss 1994.
Lunchen serveras måndag till fredag 11:30-14:00. Kom förbi på lunch eller middag, här hos oss eller att ta med dig maten hem.”

Restaurang-Sverige står dessvärre mitt i en kris av sällan skådat slag och det senaste beslutet om att stoppa alkoholservering från och med klockan 20 har gjort situationen akut. Risken är överhängande att många av Sveriges krogar hamnar på obestånd efter ett 2020 som sinat alla kassor. Pelikan är dessvärre inget undantag.

Klassisk meny på Pelikan.
Haket vädjar om hjälp - riskerar att gå under
Är verkligen allt krogens fel?