Hopstart Amarillo IPA från Hop Notch brewing

23 juni, 2019
Kategori:

De kommer inte göra det lätt för konkurrenterna, Hop Notch från Vaxholm. Med rutinerade Jessica Heidrich bakom bryggverket och med en synnerligen härlig kombination av kompetens och humlekärlek så kan deras öl blir fantastiskt spännande. Det här är en av de första och den är smått oemotståndlig....

Jessica Heidrich är en av grundprofilerna i den svenska bryggarvärlden. Hon gjorde sig känd som hembryggare och fick sedan förtroendet att bygga upp det klassiska bryggeriet St Eriks när etiketten nystartade i samband med den moderna ölkulturens ankomst.

Det gjorde hon bra och St Eriks balanserade snyggt mellan kvalitativ modern öl och volymöl, en balansgång som inte är den lättaste men som Heidrich klarade med den äran. När hon sedan för några år sedan sa upp sig från växande St Eriks var på gränsen till självklart att hon skulle bygga sitt eget varumärke och det gör hon – eller rättare sagt två.

Hon och partnern Magnus Karperyd tog inte bara över Vaxholms bryggeri utan valde också att skapa ett eget bryggeri – Hop Notch Brewing – ett sätt att få möjlighet att både brygga klassiska ölstilar och att få experimentera i den lite högre humleskalan.

Gör man det så här bra så är det underbart….

Hopstart är en modern amerikanskinspirerad IPA som humlats med Amarillo och det som gör den så emotståndlig är att den är i yttersta balans mitt i alla stora smaker. Sömlöst integrerar den de rejäla exotiska smakytorna, beskan som är rejäl ligger insydd i varje klunk och en lätt antydd sötma balanserar frukt, citrus, beska och örter så att varje mun blir en härlig enhet.

Detta är en av de bästa ölen som presenterats i Sverige i år och en given kompis när man ska sommargrilla med inspiration från det stora landet i väster.

Saison d'être från Stockholm brewing
Ölmagasinet c/o Hops blir internationell - också