Macken bryggeri ställer till med fest

1 december, 2021
Kategori:

Det finns ölprojekt och det finns ölprojekt. Macken bryggeri är ett ölprojekt som på alla möjliga sätt tänjer ramarna för hur man skapar, marknadsför och upplever öl. Nu är det dags för den stora avslutningsfesten och det är en fest som även den tänjer gränserna för hur en ölfest brukar genomföras. Det kommer till och med låta mer än vanligt…

Macken bryggeri är inte ett bryggeri som är igenkänt av gemene man. Frågan är om det ens är igenkänt av ölvärlden. Bakom det relativt alldagliga namnet finns skaparen Andres Furukawa som genom kärleken landade i Sverige och satte igång att brygga öl. Och när man talar om kärlek som för någon till Sverige så brukar det vanligtvis handla om en man eller kvinna men i herr Furukawas fall så handlar det om kärleken till svensk dödsmetall.

Dödsmetallen är också högst närvarande när Macken bryggeri slår till med 10-årsfest i dagarna tre då inte mindre än 30 (trettio!) metallband firar bryggeriet i en festival som kommer låta över hela öl-Sverige. Imponerande minst sagt! Festen hålls den 13-16 januari i Fållan i Stockholm och biljetterna är släppta nu.

Det kommer så klart inte bara bli tung musik utan ölen står också högt i kurs och bryggeriet utlovar 5 öl på plats under festen och av det som smakats av Mackens skapelser så är det nästintill garanti på smakupplevelse. Om inte annat så kan man njuta av de fantastiska etiketterna som pryder ölen – det är ambitiöst så det förslår.

I en framtida svensk ölhistorie-skrivning så kommer Macken bryggeri inta en självklar plats och kanske gäller det även 10-års-jubiléet – tur då att du har chansen att vara med.

Biljetter och info hittar du här. Mer om Mackens öl läser du här. Mer om Macken bryggeri hittar du här.

 

Stigbergets bryggeri är årets ölutvecklare
Årets ölutvecklare - de kan vinna priset 2021