Stigbergets bryggeri är årets ölutvecklare

9 december, 2021
Kategori:

Göteborgsbryggeriet Stigberget vinner utmärkelsen Årets ölutvecklare. I slutomgången av tävlingen så lyckades de knipa förstaplatsen före Systembolaget och Korngårdens humle och kommer få motta priset på Nöjesguidens ölmässa i Stockholm i januari.

– Stigbergets Bryggeri är verkligen en värdig vinnare och en fantastisk representant för Sveriges bubblande ölscen. Ända sedan starten har Stigberget imponerat och det var på tiden att de nu får sälla sig till den stolta skaran av årets ölutvecklare, säger juryns ordförande Henric Byström på Carlsberg Sverige.

Tävlingen arrangeras av Carlsberg Sverige och bland tidigare vinnare finns Great Swedish Beer Festival, Omnipollo och Ölgäris men i år var det alltså Stigbergets bryggeri som tog förstaplatsen.

Juryns omdöme låter så här:

”Stigbergets Bryggeri är en fascinerande saga som dessutom är helt sann. Den började för åtta år sedan med en önskan om att brygga öl till den egna krogen Kino på Hagabion i Göteborg. Tre år senare släpptes IPA:n GBG Beer Week 2016 som kom att rankas som en av världens bästa India pale ales. Sedan dess har Stigberget fortsatt att imponera med nytänkande och kvalitet i toppklass. Kundkretsen har vuxit från stammisarna på Hagabion till lojala ölkonnässörer över hela världen, men Stigberget har alltid behållit båda fötterna på jorden. En ödmjukhet och passion som tar sig alla möjliga underbara uttryck i Stigbergets ölbryggning.”

Priset delas ut på Nöjesguidens ölmässa i januari och då kommer även förra årets vinnare få sitt pris, förra året var ju mässan inställd på grund av corona.

O/O Brewing - nu med egen bar
Macken bryggeri ställer till med fest