Nyheter om öl 12 2022

20 april, 2022
Kategori:

Då kör vi! Här kommer det fem svenska ölnyheter som du förmodligen vill ha koll på. Om inte, ja, då får du leta vidare! Mycket nöje!

Boot Print 2022 Celebration NEIPA lanseras

Den 22 april är det dags! Då lanseras Boot Print 2022 Celebration NEIPA och det görs på Stockholms-krogen Oliver Twist. Bakom evenemanget står Jessica Heidrich från Hop Notch på Rindö och du hittar allt om lanseringen här.
Men vad är Boot Print egentligen?
”Syftet med evenemanget är framför allt att brygga och ha kul tillsammans, men även att synliggöra och uppmuntra tjejer i, och in i, branschen över hela världen. För att visa att de gör ett avtryck i världen så kallar de ölen passande för Boot Print, och olika varianter av Boot Print bryggs varje år.”
Årets öl är en NEIPA och den kommer på bolaget den 13 maj men kan alltså smakas redan den 22 april på Oliver Twist. 547 bryggerier var med och bryggde öl på Boot Print-dagen i år, nästa år lär det bli fler!

Maltfestival i Östersund

För den som håller sig i Jämtland så finns det goda möjligheter till goda maltdrycker när Maltfestivalen i Östersund hålls den 30 april. Festivalen är lite annorlunda i sitt upplägg då den hålls på sex olika krogar i den jämtländska huvudstaden och det är många bryggerier, importörer och whiskyproducenter på plats. Revsunds bryggeri, Härjebrygg, Rödö bryggeri och Östersunds Ångbryggeri finns på plats bland många andra. Du hittar allt om festivalen här.

Stort släpp på bolaget i maj

Stort släpp på Systembolaget den 2 maj.

Det gäller att ligga före om man vill få fart på sommarförsäljningen av öl. Det ser man, om inte förr, när listan över ölen som lanseras på bolaget den andra maj nu publicerats på Systembolagets sajt. 168 öl lanseras denna dag och det lär vara någon form av rekord. Här samsas alla möjliga varianter av stilar, bryggerier, samarbeten, nya och gamla öl i en salig blandning och för de som vill testa allt så gäller det att ligga i… Kolla in hela listan här.
I släppet finns så klart en del nya bryggerier, bland annat så kommer Gysinge bryggeris första öl på bolaget den andra maj.

Gysinge bryggeri på bolaget.

Omnipollo tar över Örebro

Omnipollo i Örebro.

Ja, kanske inte hela Örebro men i varje fall Örebro Ölhall tas över av Omnipollo den 23 april då Sundbybergs-bryggeriet drar till Örebro och ställer till med taptakeover, ölprovning och andra skojigheter. Många öl utlovas för den som har vägarna förbi.
”På Ölhallen kommer vi ha 20 olika bärs, där man även kan anmäla sig till vår exklusiva ölprovning och kunna köpa grym merch! På Fatcuz kommer vi ha 8 olika bärs med en lite kitchen take over där vi kommer ha några Omnipollo-pizzor på tillfälligt besök.”
Låter som en bättre lördag! Mer info här!

Lager, Belgien och folköl – öltrenderna just nu
Vilka öltrender gäller för 2022? Ja, kanske är det lager-öl, belgisk öl och folköl? Det tycker i varje fall Nya Carnegiebryggeriets Lise Ljungman som intervjuats i Aftonbladet om öltrender för 2022. Och så öl på burk så klart! Du hittar trendspaningen här.

Fler ölnyheter hittar du här!

Nyheter om öl 13 2022
Nyheter om öl 11 2022