Nyheter om öl 13 2022

26 april, 2022
Kategori:

Hurra! Det finns fler ölnyheter att läsa om! Häng på bara och tipsa gärna om ölnyheter av alla de slag som du hittar!

Karlstadbryggeri stöttar Ukraina

Good guys brew gör tröja. Foto: Good guys brew.

Man kan göra mycket för att visa sin avsky för vidrigheterna som Ryssland står för i Ukraina. Brygga öl, samla in pengar, importera öl från Ukraina. Eller så kan man göra som Good Guys brew i Karlstad ta fram en tröja med texten ”Don’t be a Putin, be a good guy”. Finns att köpa på Good Guys Tap i samma stad och du hittar info här.

Ölkalas på Tjolöholms slott
Precis när sommaren ligger i sin linda, den 17-18 juni, bjuds det upp till ölkalas på Tjolöholms slott. Slottet ligger några mil söder om Göteborg och det är vackert så det känns i hela kroppen. Kalaset, som heter Craft Beer and Spirits Festival, hålls för första gången och tanken är att det ska finnas 30 bryggerier på plats + 10 distillerier. Låter som en bra start av sommaren. All info här!

Skedemosse startar med sprittillverkning
Det är fler och fler bryggerier som inte bara gör öl utan även siktar på starkare varor. Ett av de bryggerier som söker sig denna väg är öländska Skedemosse gårdsbryggeri som sätter igång med sprittillverkning. Gin är det som ska brännas och Ölandsbladet skriver om det här.

Northern Exposure skapar taproom

Northern Exposures taproom på g. Foto: Northern Exposure.

Klart Bromma ska ha bättre ställen för öl! Det ska Northern Exposure brewing se till då de håller på att bygga ett taproom som nu har fått golv. Det behövs alltid! Öppnar inom kort hoppas vi! Ni följer utvecklingen här på Northerns Facebook-sida.

Bryggeri lanserar tvål med öl

Tvöl från Smögenbryggarn och Smögen Tvålbruk. Foto: Smögen Tvålbruk.

Att bada i öl har varit en liten galen snackis i ölvärlden då och då, det ska tydligen vara bra för lite olika saker enligt de som försöker sälja in det. Det låter minst sagt lite onödigt att bada i öl om du frågar mig… Vill man inte gå hela vägen och ta ett ölbad så kanske en öl-tvål kan vara något? Öltvålen görs av Smögens tvålbruk tillsammans med Smögenbryggarn och ska enligt uppgift dofta väldigt gott… Finns att köpa i Smögen!

Här hittar du fler ölnyheter och här hittar du en lista på samtliga bryggerier i Sverige.

Nyheter om öl 14 2022
Nyheter om öl 12 2022