Nyheter om öl 15 2022

7 maj, 2022
Kategori:

Nytt om öl på den svenska ölscenen? Då har du kommit rätt! Kolla in senaste nytt, det händer alltid något!

Kampen om guldet går vidare?

Alla ska göra guld!

Kombinationen Good Guys brew, Spendrups och Coppersmith’s visade sig vara en gyllene triangel – i varje fall om man är intresserad av öl i kombination av varumärken och rättigheter. Spendrups ser gärna att Norrlands Guld fortsätter att vara den primära bäraren av ordet Guld i öl-sammanhang och det kan man ju förstå, det är minst sagt en populär produkt. När Good guys ville lansera Värmlands Guld blev de åthutade av Spendrups och det gjorde att Coppersmiths i Västerås bestämde sig för att testa samma sak och registrerade direkt en öl med guld i namnet.
Nu tar uppkäftiga Doublebastardbeerblog det ytterligare en sväng och man kan väl säga att de inte ställer sig på Spendrups sida? Så här skriver de på sitt Instagram:

Som sagt; det finns ju flera öl som har något med guld i namnet redan. Fortsättning lär följa…

Södertälje-bryggeri släpper arak

Arak från 137 Telje brygghus. Foto: Telje brygghus.

Arak, när drack du det senast? Ja, kanske när du var på semester? Många har nog druckit arak eller andra varianter av anissprit när man besökt Frankrike eller Grekland men det är inte så mycket som säljs här i Sverige. Det vill dock bryggeriet 137 Telje Brygghus ändra på och lanserar nu en ny arak på Systembolaget. Kanske kan vara läge att testa om man vill få lite Medelhavskänsla i hemmafåtöljen?

Oppigårdsdag på Sorbon
Res till Sorbon och träffa Oppigårds. Ja, det handlar inte om det franska universitetet beläget i Paris utan den fina ölkrogen Sorbon i Bromma i Stockholm.
Den 23 maj kommer Björn Falkenström med kollega till Bromma-krogen och håller en beer makers dinner med anledning av att Oppigårds lanserar en cider (!). God mat och härliga öl utlovas, kolla Sorbon på Facebook för alla detaljer.

Nynäshamn firar 25 år och fixar kalas

Nynäshamn fyller 15! Foto: Nynäshamns ångbryggeri.

Ett av de allra första bryggerierna i den moderna ölkulturutvecklingen är Nynäshamns ångbryggeri, de har varit i farten i 25 år! Frågan är hur svenskt öl hade sett ut eller smakat om inte den lilla öl-smakar-klubben hade bestämt sig för att brygga öl på riktigt, de är riktiga pionjärer.
Fyller man 25 så firar man med kalas och det kommer bryggeriet göra i dagarna två och biljetterna är nu släppta! Du hittar biljetter och annat fint här.

Glöm inte läsken!

Hantverksbryggeriet brygger läsk. Foto: Hantverksbryggeriet

Ja, läsk är inte bra för vare sig tänder eller övrig hälsa men det kan ju vara så gott! Och när du väljer vilken läsk du ska köpa så är det ju toppen om du väljer en läsk från ett hantverksbryggeri. Ja, till och med från Hantverksbryggeriet! Västerås-bryggeriet är ett av många bryggerier som adderat den söta drycken till sitt utbud och man kan köpa den direkt från bryggeriet – bra sätt att stötta en lokal aktör och se till att få påfyllt i läskeblaskförrådet. Mer om detta på Hantverksbryggeriets Facebook-sida.

Så ser det ut! Fler ölnyheter hittar du här! Tipsa gärna om nyheter som du tror kan passa i detta flöde – nyheter om öl är alltid kul!

Nyheter om öl 16 2022
Nyheter om öl 14 2022