Nyheter om öl 16 2022

7 maj, 2022
Kategori:

Vill du veta mer om vad som händer i den svenska ölvärlden? Grattis, då har du kommit rätt! Här får du fem korta ölrelaterade nyheter som kommer göra din värld lite, lite roligare. Grattis!

Ny ölkrog på Södermalm

Humle & humle

Södermalm i Stockholm har blivit en ölkrog rikare i och med att Humle & Humle har öppnat sina dörrar i Skrapan vid Götgatan i Stockholm. Många öl från mindre bryggerier, skön uteservering och dessutom i ett område som redan har rejält med bra ölkrogar kan göra att det kanske blir en ny poppis plats för öl-drickare på Södermalm. Eller så är konkurrensen för stor? Den som lever får se som det brukar heta! Hoppas på ett första besök inom kort!

Den bryggande holländaren i konkurs
Sverige har blivit ett bryggeri mindre och det är den färgstarke holländaren i Gnesta som har fått kasta in handduken, synd på härliga ambitioner och synd att den belgiska ölen tappar en företrädare i Sverige. Den bryggande holländaren, som bryggeriet heter, har försatts i konkurs och bryggeri-apparaturen ligger ute till försäljning. Bryggeriet startade 2015.

Södra Stockholms brygghus till salu
Om du är sugen på att köpa ett bryggeri Stockholms-trakten så finns chansen nu. Det är Södra Stockholms brygghus, som 2020 hade en omsättning på 1,5 miljoner, som är till salu och för den som är hugad så finns annonsen här.

Ardea har bytt namn

Ardea brygghus, också i Stockholm, har bytt namn till The Royal park brewery. Det nya namnet avslöjar också bryggeriets hemvist då det håller till i Hagaparken norr om Stockholms stadskärna. Hagaparken är dessutom kunglig mark, därav namnet på bryggeriet, ett bryggeri som drivs av Mattias Hagberg.

Ny bar i Umeå med bara svenskt i glasen
Den svenska drycken utvecklas ständigt och det är inte bara ölen som står för utvecklingen. På Facit bar i Umeå så har bartendern Emil Åreng varit med att starta en bar som bara använder sig av svenska drycker. Sprit, vin, öl och läsk är alla producerade i Sverige.
– Det finns så många dryckestillverkare i Sverige som gör så mycket bra och de förtjänar att lyftas fram, säger Emil som förklaring till konceptet till sajten Besöksliv.
Baren har en 17 meter lång bardisk och 160 sittplatser och kommer bland annat servera öl från svenska bryggerier.
– Vi vill att hela världen ska komma hit, säger Emil. Det är lite ironiskt: vi flyger inte hit några råvaror, men gästerna får gärna flyga till oss, säger Areng till Besöksliv.

Vill du läsa fler ölnyheter? Varsågod!

Nyheter om öl 17 2022
Nyheter om öl 15 2022