Nyheter om öl 17 2022

11 maj, 2022
Kategori:

Ny en-dags-festival i Östergötland
Staden saknade en ölfestival så då ser lokala bryggeriet Centralbryggeriet till att det startas en. Festivalen, som går under namnet Folkes Fölbitarfest, hålls den 11 juni i två pass och biljetterna har precis släppts. Förutom två ”långväga” gästbryggerier, Hantverksbryggeriet från Västerås och Eskilstuna ölkultur från Eskilstuna, så är det östgötska bryggerier för hela slanten. Du hittar allt om festivalen och köper biljett här.

En klassiker ångar på

Anders från Qvänum. Foto: Qvänum Mat och malt.

Många klassiska öl börjar det bli i Sverige. En av dem är Qvänums öl ”Anders  – en bitter svensk” som 2014 gjordes som en hyllning till Sveriges bönder, detta efter att dåvarande finansministern Anders Borg hade gått ut och sagt att Sveriges lantbrukare inte kommer att överleva. Tji fick Borg och tjo för Qvänum som nu bryggt 1200 batcher av den svenska bondehyllningsölen. Väl värd att smaka med jämna mellanrum!

Malmö Beer Week är tillbaka!

För alla ölintresserade så är ölveckorna som finns på lite olika håll mumma för smaklökarna. Och inte bara för smaklökarna, för kunskapspåfyllning och frågeställande och en massa annat kul också. När nu Malmö Beer Week öppnar den 13 maj så är kalendern tjock med evenemang och det är bara att njuta av allt kul som väntar. Du hittar alla händelser här! Huvudarrangör är Sällskapet Malte som gör mycket gott på många sätt.

Podd blir med öl

Storfräsaripa från Fors bryggeri.

Att artister, företag och olika evenemang gör sina egna öl är inte så ovanligt men vad sägs om en podd som gör en öl? Storfräsarpodden heter podden som görs av Mackan Edlund och Peder Karlsson och som nu lanserar sin egen Storfräsaripa bryggd av Fors bryggeri. Ölen finns på Systembolaget och podden finns där poddar finns – kolla här.

Sigtuna brygghus söker bryggare

Sigtuna brygghus söker bryggare.

Ett av Sveriges mer erfarna bryggerier söker ny bryggarkraft. Det är Sigtuna brygghus, som startade 2005, letar just nu efter en ny bryggare till verksamheten och för den hugade så finns annonsen här. Sista ansökningsdag är 31 maj!

Fler nyheter om öl? Kolla här!

 

 

Nyheter om öl 18 2022
Nyheter om öl 16 2022