Nyheter om öl 18 2022

13 maj, 2022
Kategori:

Minsann, nu har det hänt saker i öl-Sverige igen, det händer nya saker hela tiden! Ta en titt och häng på och se vad som händer på de svenska öl-fronten.

Fler små bryggerier går med i småbryggeriernas förening
Nu är de 146 stycken, föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier. De tre senaste medlemmarna är Linnéstadens bryggeri från Göteborg, Lockeby bryggeri från Härnösand och Smedsbo Slott från Avesta. Ju fler desto brukar man säga och föreningen har verkligen lyckats med tillökningen de senaste åren.

Ölprofil släpper öl tillsammans med Smith Street

Robert Andersson har gjort en Robert. Foto: Smith Street brew/Robert Andersson.

Smålands ölprofil nummer 1 (eller missar jag någon nu?) Robert Andersson har gjort en öl tillsammans med dala-bryggeriet Smith Street, en öl som snart finns att smaka på både krog och på bolaget. Andersson, som bland annat arrangerar ölfestivaler och tidigare drev ett bryggeri, har gjort en västkust-IPA som går under det välfunna namnet Robert. Enligt uppgift ska ambitionen ha varit att göra en riktigt klassiskt smakande västkust-IPA, snart nog får vi se om det stämmer.

Adelsö bryggeris festival kommer tillbaka

En av öl-Sveriges trevligaste festivaler, Adelsö ölfestival, kommer tillbaka efter pandemin. Festivalen, som hålls på Adelsö (!) och som arrangeras av Adelsö bryggeri hålls den 18 juni och det kommer garanterat bli fint väder! Du hittar allt om festivalen här.

Festivalföregångare firar 30!
Och på tal om festivaler, i år firar Stockholm Beer & Whisky Festival 30 år. Det är inte illa! Festivalen, som på alla sätt byggt kunskap och intresse för öl i Sverige, kommer som vanligt hållas över två veckoslut; den 29/9 till 1/10 och den 6-8/10. I Stockholm så klart. Mer om festivalen och firandet hittar du på festivalens Facebook-sida.

Nytt bryggeri i Nossebro
Nossans bryggeri, så heter ett nytt bryggeri som ligger i Nossebro. Nya Lidköpings-Tidningen skriver om bryggeriet som kommer att jobba med öl till den lokala marknaden. De fyra grundarna har bryggt en hel del öl på hemmaplan tidigare men startar nu bryggeri i Amiralen i Nossebro.

Det var det hela – mycket nöje!

Nyheter om öl 19 2022
Nyheter om öl 17 2022