Nyheter om öl 17 2023

1 mars, 2023
Kategori:

Det är dags! Igen! Här kommer fem friska ölnyheter som kommer göra din dag ännu starkare! Välkommen att läsa!

Skånebesök på Portal

Brekeriet och Benchwarmers ska till Portal. Foto: Portal.

Efter Stockholm kommer…. Skåne! Krogen Portal i Stockholm har ju infört månadens bryggeri och efter de två första månaderna då Omnipollo och Stockholm brewing har förgyllt restaurangen med sina öl så är det nu dags för besök från Skåne månaderna 3 och 4. Brekeriet och Benchwarmers brewing är de utvalda och precis som de som gått före så kommer de stimma loss på en bryggerimiddag lite längre fram. Bra initiativ! Mitt tips är att efter Skåne blir det Göteborg…

Foten fyller 3

På tal om Göteborg så fyller Stigbergets Fot år och firar detta på lördag med extra skojig kväll på krogen. 3 år har Göteborgs-bryggeriets stockholmska utpost funnits vid foten av Stigberget och det ska så klart firas. Stigbergets Fot ligger ju i den bästa ölmiljön någonsin med närhet till Oliver Twist, Akkurat, Zum Franziskaner och en hel del andra skojiga ölkrogar. Upplagt för helkväll för de som vill fira! På Götgatan! På Södermalm! Och bryggeriet är ju Stigbergets bryggeri om nu någon skulle tveka kring det. Icke!

Årets ölutvecklare – fyra kandidater
Ett Göteborgs-bidrag är dessutom med när årets Ölets utvecklare ska koras. De fyra som tagits fram av den fantastiska juryn (ja, jag har en plats i den…) är Poppels Citybryggeri, Pang Pangs Festaurang, Omnipollos kyrka och Sveriges Oberoende bryggerier. En av dem kommer att få priset som delas ut av Carlsberg, priset delas ut på Nöjesguidens ölmässa som hålls om några veckor. Mer om priset hittar du här.

Påskölen som säljer mest!

Bolagets påskölsförsäljning 2022. Foto: Skärmdump.

Alldeles snart så lanseras påskölen på bolaget och utbudet är, som vi vant oss vid, enormt. När du jagar rätt på din favorit så kan du ta dig en titt på förra årets försäljningstopp som var en ganska bra blandning av stort och smått. Med stor sannolikhet så kommer förstaplatsen intas av samma öl som 2022 men hur kommer det bli efter det på årets lista? Om några månader vet vi.

Korvfestivalen bjuder på finöl
Snart är det dags för alla korvälskares starkaste stund på året, Korvfestivalen! Inte nog med att det blir korvar av alla de slag och alla de sorter och alla de smaker, i år blir det dessutom ett riktigt rejält ölutbud på festivalen. Den hålls förresten den 10-12 mars på Münchenbryggeriet i Stockholm och bryggerierna som serverar sin öl till korven är Nils Oscar, Nyköping brewing, Potum brewery, Stockholm brewing och Münchenbryggeriet – ja, det ligger de facto ett bryggeri i bryggeriet. Bra utbud ju! Mer om Korvfestivalen hittar du här och tidningen Land är mediapartner till hela kalaset!

 

Nyheter om öl 18 2023
Nyheter om öl 16 2023