Nyheter om öl 18 2023

4 mars, 2023
Kategori:

Hoppla! Nyheter om öl på bredden och tvärsen. Det händer inte så ofta! Eller jo, det händer nästan hela tiden… Mera nyheter snart!

Bok på gång om folköl

Visst är man sugen på att lära sig lite mer om folköl? Och annan alkoholsvag öl? Så klart! Bra då att det kommer en bok om folköl så småningom, en bok som skrivs av en av poddarna bakom Fölk – en podd som handlar om just folköl. Boken skrivs i detta nu och ska ges ut på Mondial förlag så småningom, allt får man veta om man lyssnar på Fölkpodden.

Följ inför 8 mars
Ni vet vad som händer den 8 mars? Ja, det är ju den internationella kvinnodagen och då bryggs av tradition den öl som görs av FemAle, en organisation/förening som vill göra ölen lite mer inkluderande och locka fler kvinnor till ölvärlden. Medlemmar i föreningen kan vara med och hjälpa till vid bryggningen. Kolla in FemAles Insta-konto.

Ölgäris berättar mer
I samma anda så ska du in och kolla på Ölgäris Insta-konto där man fram till den 8 mars får en inblick i hur öl-livets olika roller ter sig. Först ut var Josefine Törnqvist som inte bara är grundare av Ölgäris utan som också jobbar på importören och distributören Brill, därefter följde Andrea från Casual Street Food i Malmö. Fler kommer! Ölgäris har för övrigt 9 000 medlemmar i sin Facebook-grupp och jobbar för en jämställd öl-kultur.

Nya Carnegie brygger bryggarserie
Lite fler män är det när Nya Carnegiebryggeriets bryggare har fått uppgiften att brygga varsin öl. 5 bryggare inalles som brygger 5 olika öl som släpps under året och den första kommer nu på måndag.

Vara bryggeri gör sprit

Vara bryggeri lanserar sprit. Foto: Vara bryggeri.

Och så är det här med sprit. Fler och fler bryggerier ger sig på starkvarorna och nu är det Vara bryggeri som släpper två sprivarianter, en lagrad variant och en vodka smaksatt med humle – den sistnämnda heter Sprôl.. Finns nu på bolaget och kanske kan vara värd att beställa hem?

Fler ölnyheter? Jamen, varsågod! Ölnyheter hittar du här.

Nyheter om öl 19 2023
Nyheter om öl 17 2023