Nyheter om öl 20 2022

21 maj, 2022
Kategori:

Dags för en liten uppdatering om den svenska ölvärlden? Så klart, det händer ju nya saker hela tiden! Här kommer ett axplock!

Stigbergets fortsätter växa

När nu årsredovisningarna för 2021 börjar presenteras så är det intressant att ta en titt på hur det går för de svenska bryggerierna rent ekonomiskt. En av de större aktörerna som släppt sitt bokslut för 2021 är Stigbergets bryggeri som verkligen visar positiva siffror. Omsättningen steg rejält under 2021 och landade på 64 miljoner kronor, att jämföra med 2020 då omsättningen låg på 53 miljoner. Sedan 2018 har man gått från en omsättning på 16 miljoner, en expansion som nog kan imponera på den mest luttrade investerare. Du hittar sifforna här. Krogen Stigbergets Fot omsatte förra året nästan 10 miljoner kronor och gjorde en vinst på 800 000 kronor.

Svensk vecka på Bishops Arms

Med start på den svenska nationaldagen så kickar krogkedjan Bishops Arms igång sin Sverige-vecka. Bland annat så premiärar de Poppels Midsummer Pilsner och fokus på svenska öl kommer vara stor – kanske läge att testa Omnipollos pilsner som sedan en tid funnits på Bishops över hela Sverige?

Omnipollos Hatt firar 7 år

Omnipollos hatt fyller 7

Även om det känns som om det var väsentligt kortare tid sedan så har Omnipollos krog Omnipollos Hatt på Södermalm i Stockholm funnits i inte mindre än 7 år. Som vanligt när Omnipollo slår till med något så gör man det lite annorlunda än andra och man ser till att halva kvarteret kring Hökens gata får liv på olika sätt. Kolla in allt här. Den 28 maj är det dags!

Bli delägare i Poppels

Den som har några tusingar över och som gillar det som Poppels gör kan nu slå till och bli delägare i bryggeriet. Delägarna är sedan tidigare många och nu kan de bli ännu fler om erbjudandet verkar tillräckligt attraktivt. Som om inte det vore nog så ger sig bryggeriet ut på crowdfundingturné för att träffa nuvarande och kommande aktieägare och det är en diger turné som de ger sig ut på. Du hittar allt om delägarmöjligheterna här och allt om turnén här.

Ny bar i Göteborg med pilsnerfokus

Ivans pilsnerbar. Foto: Ivans pilsnerbar.

Inte nog med att det snart startar ett renodlat pilsnerbryggeri i Göteborg, det har öppnat en ny pilsnerbar dessutom. Ivans pilsnerbar har varit på gång länge men nu har den äntligen öppnat och gör Göteborg en ännu bättre öl-stad. Fantastisk utveckling! Du hittar allt om baren på deras Facebooksida.

Vill du läsa fler nyheter om den svenska ölscenen så hittar du dem här.

Nyheter om öl 21 2022
Nyheter om öl 19 2022