Nyheter om öl 20 2023

13 mars, 2023
Kategori:

Nyheter om svensk öl? Välkommen att läsa!

Sälens fyller 10

Sälens jubileums-öl. Foto: Sälens Fjällbryggeri.

Vad gör man när man fyller 10 år? Och är ett bryggeri? Brygger en födelsedagsöl så klart! Sälens Fjällbryggeri har avverkat sina första 10 år och lanserar sin jubileumsöl på bolaget med sin uttrycksfulla öl betitlad Bitter Beaver. Och inte nog med att man har lyckats leverera över 10 år, man gör det bra också. Kvalitativ öl och förra året gjorde man en vinst dessutom, omsättningen på 8 miljoner levererade en vinst på dryga halvmiljonen.

Flying Guru släpper sprit

Flying Guru släpper sprit. Foto: Flying Guru brewery.

Landskrona-bryggeriet Flying Guru Brewery gör numera inte bara öl utan de gör sprit också. I mars lanserade de sin egen vodka och den finns att beställa på bolaget från och med nu.

Bryggeri avslutar sin verksamhet

Lakeside brewery avslutar sin verksamhet. Foto: Lakeside brewery.

Bryggeriet Lakeside brewery, med säte i Ulricehamn, avslutar verksamheten. På Facebook skriver de: ”Lakeside Brewery kommer tyvärr att försvinna från marknaden inom kort. På grund av höjda kostnader så kan vi inte vara slagkraftiga på marknaden och leva på vår ”hobby” som vi älskar.”

Två bryggeriet blir ett
Bryggeriet Ardea, som hållit till i Hagaparken i Stockholm, slår sina påsar ihop med Solna bryggeri. Verksamheten i Ardea har varit i mindre skala men kommer att fortsätta i Solna från och med nu.

Ny ordförande i Sveriges Oberoende bryggerier

Sveriges oberoende bryggeriers ordförande över tid. Foto: Robert Andersson.

Sveriges Oberoende bryggerier, organisationen som samlar fler och fler av Sveriges bryggerier, har fått en ny ordförande. Den nya ordföranden kommer från Noisy Bastard brewing och heter Ayla Yavuzalp. I styrelsen ingår ett flertal representanter för olika svenska bryggerier, bland andra Jonas Kandefelt från Nyköping Brewing, Cecilia Giertta från Eskilstuna ölkultur, Nina Schultes, Snausarve Gårdsbryggeri och Nils Hultkrantz från Stigbergets bryggeri. 

På bilden ser vi de personer som varit ordförande i föreningen, från vänster Berith Karlsson från Närke Kulturbrygeri, Johan Håkansson från Ängöl, Erik Frithiof från Hyllie bryggeri och Ayla Yavuzalp från Noisy Bastard brewing.

Nyheter om öl 21 2023
Stockholm brewing lägger ned