Nyheter om öl 22 2022

30 maj, 2022
Kategori:

Nyheter om öl, kan det vara något? Så klart! Det är alltid spännande! Så kolla in nyheterna nedan, det kan ju finnas något du missat.

Klassiskt bryggeri till salu
Det är tydligt att den första vågen av svenska hantverksbryggerier står inför ett generationsskifte. För en tid sedan tog Oppigårds bryggeri in nya ägare och nu är det ett annat klassiskt bryggeri som är till salu. Det handlar om Skebo bruksbryggeri som är till salu enligt Beernews.se.
– Ska du kunna försörja dig får du jobba sju dagar i veckan, så nu känns det bra att lägga av, berättar Bengt Mattsson som driver bryggeriet och berättar till Beernews att han helt enkelt ska gå i pension.
Under sommaren finns det fortfarande en del öl från Skebo Bruksbryggeri att njuta av men sedan är det slut. I varje fall under nuvarande ägandeskap. Ambitionen är att sälja bryggeriet med lokal och allt så förhoppningsvis får vi fortsätta njuta av öl från Skebo framöver.

Sambryggd öl ska stötta Ukraina

25 bryggerier i Sverige, USA och Ukraina har gått samman och bryggt en öl som säljs till stöd för Ukraina och den lanseras nu på svenska krogar. De medverkande bryggerierna; bland andra Brekeriet, Subbe, Brygghus 19 och Malmö brewing, har bryggt ölen för att stötta ölvärlden i Ukraina och har dessutom startat insamlingar för att samla in pengar till det krigsdrabbade landet. Ölen kommer att kunna avsmakas från den 1 juni och då sänder också Ölvärlden live om ölet och initiativet. Mer om det hittas här.

Klass-öl på hög höjd på Södermalm

Lådan gillar Dugges. Foto: Clarion

Vid Skanstull på Södermalm i Stockholm ligger ett av Clarions hotell och för andra året i rad samarbetar de nu med krogen Lådan och ställer till med takhäng på hotellets tak. Strålande utsikt, fin stämning och en fin laddning av hantverksöl utlovas för den som tar sig upp till taket för en öl eller två. Som på bilden när Dugges står för hela paketet – fin uppställning. Mer om sommar-initiativet hittar du här.

Korv och öl är gott!

Korvfestivalen i Stockholm – med god öl!

Till helgen är det inte bara Sveriges nationaldag utan det är även dags för Korvfestivalen! För några veckor sedan var det Ostfestivalen och nu är det sammalika fast med korv på menyn och det är en rejäl uppställning av korvmakare i den klassiska bryggerilokalen Münchenbryggeriet på Södermalm i Stockholm. Och det är inte bara bryggeriet och korven som gör att kopplingen till öl är solklar utan det är också att flera svenska bryggerier är med och hyllar korven. För vad sägs om bland andra; Münchenbryggeriet, Nacka bryggeri, Nils Oscar, Northern Brewing och Nyköping Brewing? Plus några till.
Korvfestivalen hålls den 4-6 juni och du hittar allt om festivalen här. 

Fler nyheter om öl? Kolla här!

Nyheter om öl 23 2022
Nyheter om öl 21 2022