Nyheter om öl 24 2022

9 juni, 2022
Kategori:

Då var det dags igen – här kommer det lite nyheter om öl! Somt känner du kanske till, somt är helt nytt men gemensamt för alla är att det är intressant! Det är det alltid!

Ginfestival med bryggerier på plats

De svenska gintillverkarna blir fler och fler och nu är det också flera svenska bryggerier som siktar på att göra den klassiska spriten. För att samla och hylla den svenska ginen så hålls Gin & tonic Festival Sweden den 1 och 2 andra juli på Dylta bruk herrgård utanför Örebro. På festivalen hittar man ett stort gäng ginproducenter, kan lyssna till föredrag med gin som ämne och dessutom träffa ett gäng ölbryggerier som dessutom bränner gin – till exempel Alnöl, Bröderna Bommen och Revsunds brewery. Spännande med gin-utvecklingen, det går fort nu! Allt om festivalen hittar du här.

Ölandsbryggeri bränner gin

På tal om gin så har Skedemosse gårdsbryggeri just lanserat sin egen gin, Skedemosse dry gin. Bryggeriet ligger i Borgholm på Öland och drycken finns på lokala butiker och är beställningsbar till hela landet. Här hittar du den.

Omnipollo störst på Instagram

Är Sundbybergsbryggeriet Omnipollo störst av de svenska bryggerierna på Instagram? Ja, frågan är om det inte är så? Omnipollo har 161 00o följare på Instagram och det kan väl knappast vara någon som slår det av de svenska bryggerierna? Om det finns något som slår det så tipsa gärna!

Hantverksbryggeriet ökar omsättningen
Som flitiga läsare av dessa små nyhetsbulletiner känner till så försöker jag med jämna mellanrum ha lite koll på inte bara smak och trender utan även ekonomi. Nu har de ekonomiska siffrorna för 2021 börjat trilla in till Bolagsverk och andra instanser och några har vi redan kollat på i tidigare nyhetssvep men här kommer ett till. Västeråsbryggeriet Hantverksbryggeriet, som funnits med oss länge, ökar omsättningen under 2021 med cirka 10 procent. Omsättningen 2021 var 2,7 miljoner, 2020 var den 2,3 miljoner. Resultatet landar på plus/minus noll och det är ett gott besked med tanke på att de senaste fyra åren landat på minus. Vill du testa Hantverksbryggeriets öl så kan du beställa dem här, de har en ganska bred portfölj.

Ölprofil hoppar på uppdrag för ölförening
Robert Andersson är en av Sveriges mer aktiva ölprofiler och många har träffat på honom på mässor och öl-events. Nu ska hans erfarenhet komma till användning för att uppmärksamma och utveckla föreningen Sveriges oberoende bryggerier. Robert var tidigare med och drev numera nedlagda Trädskogens bryggeri, har gjort öl tillsammans med bland andra Smith Street och har en ölpodd tillsammans med Michael Lysén men nu blir det ytterligare ett öl-äventyr på cv:t.

Sugen på fler ölnyheter? Kolla här!

Nyheter om öl 25 2022
Nyheter om öl 23 2022