Nyheter om öl 25 2022

14 juni, 2022
Kategori:

Här var det nyheter! Nyheter om öl! Kom och läs, kom och läs!

Ökad omsättning för Mora bryggeri
Dala-bryggeriet Mora bryggeri har en lång historia. Bryggeri-namnet användes först från 1872 till 1979 då det lades ned i sin första tappning. Efter ett antal års bortavaro återuppstod namnet 2003 och numera är det en tydlig lokal aktör med öl, läsk och svagdricka på repertoaren. Faktum är att bryggeriet har ökat rejält och under 2021 så var omsättningen 8,5 miljoner kronor med en vinst på 435 000 kronor. Inte illa! Siffrorna hittar du här.

Ey’ Bro blir kläder igen

Det känns som om Åbro bryggeri har hittat rätt med sitt varumärke Ey’ Bro och sakta men säkert positionerat fram det till ett varumärke som slåss med de lite mer ungdomliga Pistonhead och Brutal brewings produkter. För inte så länge sedan gick bryggeriet på jakt efter Sveriges mest tatuerade öl och nu lanserar man en ny kollektion med Ey’ Bro-kläder. I Åbro-shoppen hittar du Ey’ Bro-merch i form av linnen, kepsar, hoodies och shorts, allt i begränsad upplaga. Perfekt sommarpresent för den som gillar varumärket.

Omnipollo invaderar Sorbon

Tala om att gå över ån efter vatten! Sundbybergs stolthet Omnipollo beger sig nämligen till Brommas stolthet Sorbon och levererar inte mindre än 16 öl på fat hos den långlivade öl-utposten i Bromma. Tap take overn genomförs den 28/6 och bättre start på sommaren kan man väl inte tänka sig? Allt om evenemanget hittar du på Sorbons sajt.

Beer garden i Visby öppen i sommar
Passerar du Visby i sommar så ska du inte missa att besöka folkölsbutiken Fridge. Dels för att bunkra upp lite folköl så klart men dels för att sitta ned och njuta av lite bakgårdslugn i den gotländska huvudstaden i den nyss öppnade ölträdgården. Det finns något otroligt härligt med ordet ölträdgård så testa hur det känns på riktigt också. Här hittar du mer om Fridge!

Bröderna Bommen fixar festival
Som om det inte fanns nog med ölfestivaler så kommer här ytterligare en – Bröderna Bommens festival den 4-6 augusti. Bryggeriet/destilleriet startar biljettförsäljningen i deras fik nu, säljer 300 biljetter per kväll och kommer senare släppa biljetterna på nätet. Så om du vill smaka fint smakande öl och starkt så kan Njurunda den 4-6 augusti vara ett tips. Allt om evenemanget här.

Nyheter om öl 26 2022
Nyheter om öl 24 2022